Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$63.069
% 2.91
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.069
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Spot Bitcoin ETF Onayı: Yeni Yatırımcı Dalgalanması?

Fidelity, Ethereum ETF Başvurusu Yaptı! ETF'lerde Son Durum!, Bitcoin ETF, ETF Kararı ne zaman?, Bitcoin ETF onay

ABD’de gerçekleştirilen son anket, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayı sonrasında kripto para piyasasına girmeyi düşünen potansiyel yatırımcıların artacağını gösteriyor. Security.org tarafından 1.500 ABD vatandaşıyla yapılan ankette, kripto para yatırımı yapmamış bireylerin %21’inin ETF onayı durumunda kripto piyasasına giriş yapma olasılığının daha yüksek olduğunu belirttiği ortaya çıktı.

Anket ayrıca kripto para benimsemenin arttığına işaret ediyor. Geçen yıl yapılan benzer bir ankette kripto para sahibi olan bireylerin oranı %30 iken bu yıl %40’a yükseldi. Dahası, ankete katılanların %15’i bu yıl içinde kripto para satın almayı planladıklarını ifade etti.

Katılımcıların büyük çoğunluğu, spot Bitcoin ETF onayının kripto para piyasasını olumlu yönde etkileyeceği konusunda hemfikir. Ankette yer alan kişilerin %46’sı ETF onayının piyasaya pozitif etki yapacağı konusunda görüş belirtti.

Bitcoin

Öte yandan, elinde kripto para bulunan katılımcıların %63’ü önümüzdeki yıl içinde Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE) ve Cardano (ADA) gibi popüler kripto paralara daha fazla yatırım yapmayı planladığını ifade etti.

Tüm bu gelişmelerle birlikte, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 15 Ocak tarihine kadar spot Bitcoin ETF başvurularını değerlendirmeye başlaması bekleniyor. Bu değerlendirme, piyasada yeni bir dalgalanmanın habercisi olabilir.

Yatırımcıların, bu süreçte piyasaların tepkilerini yakından takip etmesi ve olası değişikliklere hazırlıklı olması gerekebilir. Bitcoin ETF’sinin onaylanıp piyasaya sürülmesi, kripto para piyasasında yeni yatırımcı dalgasının başlangıcı olabilir. Ancak, bu tür gelişmelerin piyasa üzerindeki etkileri her zaman öngörülemeyebilir.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için buraya tıklayarak bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir