Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$61.453
% 2.46
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 61.453
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Sony, Japonya’da Kripto Para Borsasını Kurmayı Hedefliyor

Japonya’nın en büyük holdinglerinden biri olan Sony, geçen yıl satın aldığı yerel ticaret platformu WhaleFin’i yenileyerek bir kripto para borsası yan kuruluşu başlatmaya hazırlanıyor. Şirketin bu açıklaması, PR Times’da pazartesi günü yayımlanan bir basın bülteninde yer aldı.

Yapılan açıklamaya göre WhaleFin, kripto ticareti hizmetleri için ek değer yaratmak amacıyla Sony Group’un diğer işletmeleriyle iş birliği yapmayı planlayan S.BLOX Co. olarak yeniden adlandırdı.

Bu yenilik aynı zamanda kullanıcı arayüzünün yeniden tasarımını ve kullanımı daha kolay olacak yeni bir mobil uygulamayı da içerdiği belirtildi. S.BLOX borsasının kesin lansman tarihi hâlâ açıklanmadı.

Kripto ticaret kuruluşu başlangıçta, 2022’de ilk olarak Singapurlu Amber Group’un Japonya yan kuruluşu tarafından satın alınan Japon kripto borsası DeCurret’ti. 2022 tarihli bir basın bültenine göre, Ağustos 2023’te Sony’nin tam mülkiyetindeki yan kuruluşu Quetta Web Co. platformu satın aldı.

Sony, Web3 tarafındaki hakimiyetini genişletmek için çaba gösteriyor. Grubun iş bölümü olan Sony Network Communications, Sony’nin kendi halka açık blockchain ağını oluşturmak için geçen yıl Japon blockchain firması Startale Labs ile ortaklık kurmuştu.

Startale Labs’ın kurucusu ve CEO’su Sota Watanabe, Pazartesi günü X’te Startale’in dış direktörünün Sony’nin yeni kripto borsasına liderlik edeceğini açıkladı ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

PlayStation yapımcısı ayrıca geçtiğimiz yıl NFT’lerin oyun içi varlıklar olarak daha esnek kullanımı için “süper takas edilebilir tokenlar” olarak adlandırdığı bir patent başvurusunda bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir