Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$61.931
% 1.78
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.931
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Solana’nın Memecoin Çılgınlığı ile Pump.fun Gelirini 30 Milyon Doların Üzerine Taşıdı

Solana İçin 200 Dolar Hedefi

Solana ağı üzerine çıkarılan memecoin‘lerin artmasıyla birlikte Pump.fun’ın geliri 30 milyon doları aştı. Ünlü isimlerin de bu ekosisteme katılımı, dikkatleri daha da üzerine çekti.

Son bir ay içinde, meme odaklı birçok haberle karşılaştık. 2021 yılındaki meme hissesi rallisinin yüzü olan Roaring Kitty, X platformuna geri döndü. Memecoin lansman platformu Pump.fun, eski bir çalışanı tarafından 1.9 milyon dolar suistimal edildi. Dogecoin’in yüzü olan Shiba Inu Kabosu’nun vefatı da dikkat çeken olaylar arasındaydı.

Genel olarak, kripto piyasası bu ay ABD’den gelen beklenmedik spot Ethereum ETF 19b-4 onayı ve daha iyimser enflasyon verileriyle canlandı.

Ancak son bir haftaya daha yakından bakarsak, meme enerjisinin oldukça güçlü kaldığını görüyoruz. Özellikle, yasama organlarına atıfta bulunan memecoin‘lerle (resmi bir bağlantı olmaksızın) yeni bir alt sektör olan PolitiFi (Siyasi Finans) önemli bir ticaret aktivitesi merkezi haline geldi. Bu, eski başkan Donald Trump’ın gizli para davasındaki suçlu hükmü sonrası daha da belirginleşti.

Belki de en heyecan verici olan, ünlü isimlerin tekrar kripto dünyasına adım atması. Birçok A-list ünlü, 2021 ve 2022’de boğa piyasasının zirvesindeyken kriptoya ilgi göstermiş, ancak hype’ın azalmasıyla bu konuyu gündemlerinden düşürmüştü. Justin Bieber, Arkham’a göre hâlâ 450,000 dolar değerinde kripto tutuyor olmasına rağmen, artık Instagram’da BAYC hakkında paylaşım yapmıyor.

Ancak Caitlyn Jenner sahneye çıkarak kendi token’ını pump.fun üzerinde başlattı ve hem X hem de Instagram hesaplarında bunu tanıttı. Birçok kişi hesaplarının hacklenmiş olabileceğini düşündü, ancak Jenner, paylaşımın arkasında kendisinin olduğunu doğrulayan bir video yayınladı. Jenner, daha sonra token’ı Ethereum üzerine de taşıdı ve buradan elde edilen ücretleri Trump’ı desteklemek için kullanıyor. Rapçi Iggy Azalea da Solana üzerinde kendi token’ı $MOTHER’ı bağımsız olarak başlattı; bu hamle, bir promosyoncunun IGGY token’ını başlatma girişimine bir tepki olarak geldi.

Bir diğer kriptoya geri dönen isim ise, doğrulanmamış olsa da, Katy Perry oldu. X platformunda kripto dilinde yaygın olarak kullanılan “LFG” (Let’s f*cking go) ifadesini paylaştı. Bu paylaşım doğrudan kripto ile ilgili olmasa da, kripto Twitter topluluğu tarafından büyük ilgi gördü. Perry, geçmiş boğa piyasasında kendisi de bir meme haline gelmişti; en çok, Three Arrows kurucu ortağı Su Zhu ile çekilmiş ünlü fotoğrafı ve “kripto tırnak sanatı” ile tanınıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir