Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$60.123
% 3.07
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 60.123
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Solana (SOL) Tabanlı Memecoin’de Insider Trading Skandalı

Solana İçin 200 Dolar Hedefi

Solana (SOL) tabanlı memecoin SPIKE, içeriden bilgi sahibi olan kişilerin (insiders) büyük miktarda satış yapması sonucu fiyatında %95’e varan düşüş yaşadı.

Solana (SOL) tabanlı memecoinlere olan ilgi devam ederken, bir memecoinde yaşanan büyük satış, fiyatın adeta yerle bir olmasına neden oldu.

Memecoin piyasasında bir kez daha insider trading skandalı yaşandı ve SOL tabanlı SPIKE isimli memecoin’in fiyatı %95 oranında düştü.

Lookonchain tarafından yapılan analizlere göre, SPIKE isimli memecoin’in içeriden bilgi sahibi olan yatırımcıları, token piyasaya sürülmesinin ardından çılgınca satış yapmaya başladı.

Bu da İlginizi Çekebilir: Tether CEO’su Biyoteknoloji ve Yapay Zekaya 1 Milyar Dolarlık Yatırım Planlıyor

Bu insider’lar, birden fazla cüzdan aracılığıyla büyük miktarlarda SPIKE satın aldı. Ancak kısa bir süre sonra, toplam arzın %29,3’üne denk gelen 292,95 milyon SPIKE’ı 7.056 SOL (yaklaşık 1,06 milyon dolar) karşılığında sattılar.

Bu kitlesel satış, SPIKE fiyatının aniden %95 oranında düşmesine neden oldu. Yazım tarihi itibariyle SPIKE, son 24 saatte %78,8’lik düşüşle 0,00887 dolardan işlem görmektedir.

Olay Nasıl Gerçekleşti?

Lookonchain’in raporuna göre, insider’lar 11 Mart 2023’te SPIKE’ın piyasaya sürülmesinden kısa süre sonra büyük miktarlarda token satın aldı. Bu satın alımlar, fiyatın hızla yükselmesine neden oldu.

Ancak 12 Mart 2023’te, insider’lar aniden ellerindeki tüm SPIKE’ları satmaya başladı. Bu kitlesel satış, fiyatın aniden çökmesine ve yatırımcıların büyük miktarda para kaybetmesine neden oldu.

SPIKE Nedir?

Solana tabanlı SPIKE, Matt Furie’nin belgelenen ilk sanat eseri ve çizimi olarak bilinen Pepe the Frog karakterine ilham alan bir memecoin’dir. Matt Furie, Amerikalı bir çizgi roman sanatçısı ve illüstratördür. 2005 yılında vizyona giren Boy’s Club serisinden bir karakter olan Kurbağa Pepe’yi yaratmasıyla tanınır. Furie aynı zamanda popüler memecoin PEPE’ye ilham veren çizimin de sahibidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Solana (SOL) Tabanlı Memecoin’de Insider Trading Skandalı” te bir düşünce

  1. Pingback: Memecoinler Kriptonun 'Temel Taşı': Galaxy'den Novogratz - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir