Solana Kaç Dolar?



Solana

SOL

24 Saat Hacim
Yükleniyor…

Arz
Yükleniyor…

Market Hacmi
Yükleniyor…

Solana Nasıl Alınır Bilmiyor musun?

Yükleniyor…
1 Solana Kaç TL?

1 Solana (SOL) = Yükleniyor…

1 Solana Kaç Dolar?

1 Solana (SOL) = Yükleniyor…

1 Solana Kaç Euro?

1 Solana (SOL) = Yükleniyor…

Solana (SOL) Hakkında

Solana, hızlı ve verimli bir ağ oluşturan bağımsız bir Katman 1 blockchain’dir ve 2020’de kullanıma sunulmasından bu yana Ethereum’a rakip olarak görülmüş ve “Ethereum Katili” olarak adlandırılmıştır.

Solana, ölçeklenebilirliği, düşük işlem ücretleri ve yüksek hızı nedeniyle NFT odaklı merkeziyetsiz uygulamalar (dApp’ler), merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamaları ve dijital ödeme ekosistemleri için öncü bir seçenek olmuştur. Ağ, Geçmiş İspatı (PoH) teknolojisi ile saniyede 65.000 civarında işlem yapma kapasitesine sahip olduğunu iddia eder, bu da onu endüstrideki en hızlılardan biri yapar.

Solana’nın temeli, işlemleri doğrusal olarak hash eden ve doğrulanan bir sıra içinde tutan PoH zamanlama mekanizmasıdır. Bu, blok üreticilerinin veya ağ doğrulayıcılarının işlemlerin sıralamasını kontrol etmesine gerek olmadan yüksek hızlar elde etmelerini sağlar.

Anatoly Yakovenko ve Raj Gokal tarafından 2017 yılında kurulan Solana ağı, şu anda PoH zamanlama mekanizması ve hisse ispatı (PoS) algoritmasıyla çalışan mutabakat katmanına sahiptir.

Solana’nın yerel tokeni SOL, doğrulama sürecini desteklemek için staking ve eşler arası (P2P) ödemelerde işlem ücretlerini ödemek için kullanılır. SOL’un sınırsız bir token arzına sahip olmasına rağmen, her bir işlem ücretinin %50’si yakılarak yıllık enflasyon oranını kontrol altında tutar. Geri kalan %50’si ise işlemi doğrulayanlara dağıtılır ve SOL sahiplerine ödül sağlar.

Ancak, 3 Ağustos 2022 sabahı Solana ağında büyük bir güvenlik ihlali meydana geldi. Phantom ve Slope gibi merkeziyetsiz cüzdan uygulamaları üzerinden yapılan saldırılarda tahmini 8 milyon dolarlık SOL çalındı. Saldırının kaynağı ve etkilenen cüzdan sahiplerine geri ödeme yapılıp yapılmayacağı belirsizdir. SOL fiyatları Binance üzerinden canlı olarak güncellenebilir.

Solana Özellikleri

Solana Fiyatı

Yükleniyor…








Yükleniyor…%

Solana Piyasa Değeri

Yükleniyor…








Yükleniyor…%

Solana Hacim

Yükleniyor…

Kripto Sıralaması

Yükleniyor…

Solana Toplam arzı

Yükleniyor…

Solana Maks. Arzı

Yükleniyor…

Tam Seyreltilmiş Piyasa değeri

Yükleniyor…

1 Solana Serbest Piyasada Ne Kadar?

Solana Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Solana (SOL) Ne için Kullanılır?

Solana (SOL), ödeme yapmak, dApp’lere erişmek ve dApp’ler geliştirmek için kullanılabilir. Son ETH güvenlik ihlallerinden bu yana, Solana artık NFT çıkarmak için de giderek daha çok kullanılmaktadır. SOL sahiplerinin, APY kazanmak için tokenlerini stake edebilecekleri bir DeFi ekosistemi de mevcuttur.

Solana’nın en önemli odak noktalarından biri de ölçeklenebilen dApp’ler oluşturarak ağı özellikle kurumsal kullanım alanları için faydalı bir hale getirmektir. Solana’nın fiyatı Binance’te canlı olarak görüntülenebilir.

Solana’da (SOL) Ağ Mutabakatı ve Doğrulama Süreci Nasıl İşler?

Solana, ağ doğrulama planını kapsamında PoH mutabakatını kullanan ilk blockchain ağıdır. Solana ağının kullandığı PoS tabanlı hibrit mutabakat yöntemi Tower BFT olarak adlandırılır. Bu yöntem, mutabakat sürecinden önce bir hatırlatma olarak ağın PoH yaklaşımını kullanır. Solana’nın hızını daha iyi kavramanız için şu örneği verelim: Ethereum 2.0, saniyede 10.000 işlem (TPS) ile en yüksek işlem hızlarından birini elde etmiştir. Öte yandan, ağ tasarımı ve mutabakat yöntemleri sayesinde Solana’nın 65.000 TPS’e varan hızlara ulaşabildiği iddia edilmektedir.

Solana’nın (SOL) Kurucusu Kimdir?

Solana, Rusya doğumlu ABD vatandaşı Anatoly Yakovenko tarafından geliştirilmiştir. Yakovenko çocukken, 90’larda ailesiyle birlikte ABD’ye göç etmiş ve küçük yaşlardan itibaren bilgisayar bilimi ve kodlamaya olan tutkusunu keşfetmiştir. Solana’nın kurucu ortağı ve şu anki COO’su ise kendisi de hevesli bir yazılımcı, yatırımcı ve içerik üreticisi olan Raj Gokal’dir. Raj, 2017’de Anatoly Yakovenko ile bir kahve içerken bağlantı kurmuş ve ardından hemen birlikte ağı geliştirmeye başlamışlardır.

SOL’nin Maksimum Token Arzı ve Şu An Dolaşımdaki Token Miktarı Nedir?

SOL’nin sınırsız bir arzı vardır, ancak Solana ağındaki her işlemde işlem ücreti olarak alınan SOL’lerin %50’sinin yakıldığı bir ağ yakım protokolü vardır. Solana Foundation, yalnızca 489 milyon SOL tokenin dolaşıma gireceğini duyurmuştur. En son rakamlara göre, şu anda dolaşımda 330 milyonun biraz altında token vardır.

Solana, Ethereum’dan Daha mı İyidir?

Hem Solana hem de Ethereum benzer hizmetler sunar ve bunlardan birini kullanma kararı, kişinin veya kuruluşun özel ihtiyaçlarına bağlı olacaktır. Bu iki ağ, diğer ölçütlerin de yanı sıra dApp sayısı, işlem hızı ve kullanıcı sayısı bazında kıyaslanabilir.

Solana, teknik olarak, Ethereum’da ve önceki diğer blockchain ağlarında görülen sınırlamalara bir çözüm olarak geliştirildiğinden, Ethereum’dan çok daha yüksek bir işlem oranına ve çok daha kısa işleme sürelerine sahipti

Solana (SOL) Nasıl Alınır?

Solana (SOL), kredi veya banka kartı ile doğrudan Binance üzerinden satın alınabilir. Solana (SOL), Binance borsasındaki diğer kripto paralar karşılığında da alınıp satılabilir. Anlık SOL fiyatı Binance’te gerçek zamanlı olarak güncellenir. Diğer talimatlara ve daha fazla bilgiye ulaşmak isteyen kullanıcılarımız Solana (SOL) Satın Alma Kılavuzumuza bakullanıcıabilirler.

Solana Haberleri

Yükleniyor…

Solana Dönüştürücü

SOL

=
USD

EUR

TRY

Son Videolar
Yükleniyor…

Diğer Kripto Paralara Göz Atın

Yükleniyor…