Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.258
% 0.42
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.258
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Solana Doğrulayıcıları Yönetişim Oylamasından Sonra Tam Öncelikli Ücretler Alacak

Solana İçin 200 Dolar Hedefi

Solana doğrulayıcıları, %77’nin üzerinde onayla başarılı bir yönetim oylamasının ardından artık işlemlerden öncelik ücretlerinin %100’ünü alacak. Bu değişiklik, doğrulayıcılara daha fazla teşvik sağlayarak ağ güvenliğini ve verimliliğini artırmak için tasarlanmıştır.

Daha önce öncelik ücretleri bölünüyordu: yarısı yakıldı ve diğer yarısı doğrulayıcılara gitti. Bu, teklif yaratıcısı tao-stones’un Solana yönetim forumunda belirttiği gibi, bazı doğrulayıcıların daha fazla SOL elde etmek için işlem gönderenlerle resmi olmayan anlaşmalar yapmasına yol açtı.

Doğrulayıcılar, işlemleri onaylayan ve güvenliği koruyan yazılımı çalıştırarak Solana blockchain ağında çok önemli bir rol oynuyor. Öncelik ücretleri, kullanıcıların işlemlerinin daha hızlı işlenmesi için ödeyebilecekleri ekstra ücretlerdir. 96 numaralı Solana İyileştirme Belgesi (SIMD-0096) kapsamında uygulanan ve “34731 numaralı doğrulayıcılara tam öncelik ücretini ödüllendirin” olarak bilinen yeni model, tüm öncelik ücretlerinin doğrudan doğrulayıcılara gitmesini sağlıyor.

Tao-stones’a göre bu değişiklik, doğrulayıcılara daha basit ve şeffaf bir ödül sistemi sağlayarak, doğrulayıcıların ağ güvenliğini ve sorunsuz çalışmayı sürdürmeye daha fazla odaklanmasını sağlamayı amaçlıyor.

Bu yönetim kararının açıklanmasının ardından CoinGecko’ya göre SOL’un fiyatı son 24 saatte %1,6 artarak Salı günü Asya öğleden sonra işlem saatlerinde 166 dolara ulaştı.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Solana Doğrulayıcıları Yönetişim Oylamasından Sonra Tam Öncelikli Ücretler Alacak” te bir düşünce

  1. Pingback: YouTube’un Kurucu Ortağı, Desteklediği Memecoin Projesini Açıkladı! - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir