Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$60.294
% 2.96
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 60.294
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Silvergate Bank, SEC’in Kripto Dostu Bankanın AML Prosedürlerinde Uzlaşmayı Kabul Etti

ABD Senatosu, SEC'nin Kripto Para Karşıtı Hamlesini Durdurdu

Geçen yıl tasfiye edip kapılarını kapatan kripto dostu bir banka olan Silvergate Capital Corporation, kara para aklamayı önleme (AML) prosedürleriyle ilgili yanlış beyanlarda bulunmakla suçlandıktan sonra ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile anlaşmayı kabul etti. SEC’in Pazartesi günü açtığı davada Silvergate’in FTX ve ilgili kuruluşlar tarafından yapılan yaklaşık 9 milyar dolarlık şüpheli transferleri tespit edemediği iddia ediliyor.

SEC’in şikayetinde Silvergate CEO’su Alan Lane, eski COO Kathleen Fraher ve eski CFO Antonio Martino da yer alıyor. SEC, Silvergate’i yetersiz bir Banka Gizliliği Yasası ve AML uyumluluk programına sahip olmakla, özellikle de müşterilerin para transfer etmesine olanak tanıyan Silvergate Değişim Ağı’nı (SEN) izlemeye yönelik uygun önlemlerden yoksun olmakla suçladı. Bankanın, şüpheli faaliyetlere karşı SEN üzerindeki yaklaşık 1 trilyon dolarlık bankacılık işlemlerini izlemediği iddia ediliyor.

Silvergate, Lane ve Fraher, iddiaları kabul etmeden veya reddetmeden SEC ile anlaşmaya vardı. Silvergate 50 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul ederken, Lane ve Fraher sırasıyla 1 milyon dolar ve 250.000 dolar ödemeyi kabul etti ve kalıcı tedbir cezalarını kabul etti. Martino anlaşmayı kabul etmedi. Ayrıca Federal Rezerv Kurulu ve Kaliforniya Mali Koruma ve İnovasyon Departmanı da Silvergate ile anlaşmaya varıldığını duyurdu.

SEC’in Uygulama Bölümü Direktörü Gurbir Grewal şunları söyledi: “Silvergate’in en büyük bankacılık müşterilerinden biri olan FTX’in çöküşünün ardından uyumluluk programlarındaki ciddi eksiklikleri yatırımcılara açıklamak yerine, iki katına çıktılar. Programların sağlamlığı konusunda yatırımcıları yanılttı. Aslında bu eksiklikler nedeniyle Silvergate’in FTX ve ilgili kuruluşlar arasında yaklaşık 9 milyar dolarlık şüpheli transfer tespit edemediği iddia ediliyor.”

Silvergate henüz yorum taleplerine yanıt vermedi. Banka, FTX’in 2022 sonlarında iflas başvurusunda bulunmasının ardından bir krizle karşı karşıya kaldı ve bu durum müşteri mevduatlarında bir artışa neden oldu. Silvergate daha sonra düzenleyici bir başvuruda “iyi sermayelendirilmemiş” olabileceğini ve “işini yeniden değerlendiriyor” olabileceğini, bunun da hisselerinde keskin bir düşüşe ve Coinbase, Circle gibi büyük şirketlerle bağlarının kopmasına yol açtığını açıkladı. Paxos ve Gemini.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir