Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$60.193
% 2.88
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 60.193
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Sıfır Girişin BlackRock IBIT Üzerindeki Etkisinin Analizi

BlackRock IBIT

BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT), ABD’nin Ocak ayında Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) piyasaya sürmesinden bu yana ilk sıfır giriş gününü yaşadı. IBIT, 11 Ocak’taki başlangıcından bu yana her gün milyonlarca dolar tutarında yatırım çekerek sadece yetmiş bir günde yaklaşık 15,5 milyar dolar topladı. 24 Nisan’da BlackRock’ın giriş serisi, sıfır dolar giriş kaydetmesiyle sona erdi.

Bitcoin ETF giriş ve çıkış verileri. Kaynak: Farside Investors

 

Diğer Bitcoin ETF katılımcılarının çoğu için de kurak bir dönem yaşandı. ABD’de kurulan on bir Bitcoin borsa yatırım fonundan (ETF) sadece ikisi -ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) ve Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC)- sırasıyla 5 milyon dolar ve 4,2 milyon doların üzerinde giriş aldı.

Grayscale Bitcoin Trust ETF (GBTC) de para kaybediyordu. GBTC, 24 Nisan’da 130,4 milyon dolarlık çıkış tespit etti. Sonuç olarak, GBTC o gün spot Bitcoin ETF’lerinden 120,6 milyon dolar çıkardı. Bu durum IBIT için benzeri görülmemiş bir durum olsa da, diğer ETF’lerin de benzer zorluklar yaşaması normaldir. Örneğin, geçtiğimiz iki hafta içinde Fidelity’nin FBTC’si sıfır girişle üç gün geçirdi.

Bu yazı itibariyle, ABD Bitcoin ETF piyasasında toplam 12,3 milyar dolar değerinde Bitcoin bulunuyor. Bununla birlikte, GBTC’den çıkışlar, diğer dokuz Bitcoin ETF’sinden girişleri bir şekilde iptal etti. GBTC’den para çekme işlemleri 11 Ocak itibariyle 17 milyar doları aştı. Bitcoin ETF piyasasında Ether ETF’leri de ABD piyasasına sokmaya çalışan çok sayıda oyuncu var. Ancak SEC, son zamanlarda bunlardan bazılarını onaylayıp onaylamama konusunda karar vermeyi erteledi.

“Komisyon, önerilen kural değişikliğini onaylama ya da reddetme konusunda karar vermek için daha uzun bir zaman dilimi belirlemenin gerekli olduğuna inanmaktadır. Bu, 1 No.lu Değişiklik ile değiştirildiği şekliyle önerilen kural değişikliğini gözden geçirmek için yeterli zaman sağlayacaktır.” SEC’in Grayscale’in ETH Trust’ını NYSE Arca’da spot ETH borsasında işlem gören bir ürüne dönüştürme talebine ilişkin kararı için 23 Haziran’a kadar 60 günlük bir uzatma verildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir