Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$61.665
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.665
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Semler Scientific Bitcoin Satın Aldığını Açıkladı, Hisseleri %27 Arttı

Semler Scientific

Tıbbi cihazlar ve sağlık teknolojileri geliştiricisi Semler Scientific, salı günü nakit rezervlerini kullanarak Bitcoin satın almayı planladığını açıkladı; bu açıklamanın hemen ardından şirketin hisseleri %27’ye kadar arttı.

Semler Scientific’in yönetim kurulu, “Bitcoin’i birincil hazine rezerv varlığı olarak benimsediklerini” ve “581 Bitcoin’i toplam 40 milyon dolar karşılığında, ücretler ve masraflar dahil satın aldıklarını” duyurdu.

Yahoo Finance’a göre, şirketin hisseleri salı günü %27 artarak 29.50 dolara kadar yükseldi. Cuma günü 23.32 dolardan kapanan hisseler, yayın sırasında 29.21 dolardan işlem görüyordu. Yayın sırasında, Semler’in toplam piyasa değeri 200 milyon doların üzerindeydi.

Semler Scientific Başkanı Eric Semler, şirketinin açıklamasında, “Bitcoin hazine stratejimiz ve Bitcoin satın alımımız, Bitcoin’in güvenilir bir değer saklama aracı ve cazip bir yatırım olduğuna dair inancımızı vurguluyor” dedi. “Sınırlı ve sonlu bir varlık olan Bitcoin, küresel çalkantılar sırasında uygun bir enflasyon tamponu ve güvenli liman olarak özel nitelikler sunar.” diye de ekledi.

Şirket, para kazanmaya ve nakit rezervlerini artırmaya devam ettiğini belirterek, Bitcoin’in Semler Scientific’in “sürekli olarak ana hazine varlığı” olacağını söyledi.

Michael Saylor’ın iş zekası şirketi MicroStrategy, 2020 yılında fazla gelirleri enflasyon koruması olarak kullanmaya başlamasıyla ünlendi.

Semler (SMLR) hisseleri yazının yazıldığı esnada 30.38 dolardan işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir