Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$60.227
% 3.29
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 60.227
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Securitize CEO’su ABD’de Dijital Varlıkların Netliğini Savunuyor

Dijital Varlıklar

ABD Temsilciler Meclisi Dijital Varlıklar, Finansal Teknoloji ve Kapsama Alt Komitesi’nde Çarşamba sabahı ifade veren gerçek dünya varlıklarını tokenlaştıran şirket Securitize’ın kurucu ortağı ve CEO’su Carlos Domingo, dijital varlık düzenlemelerinin netleştirilmesi ve dijital varlıkları işleyen özel amaçlı komisyoncuların (SPBD) ayrıcalıklarının genişletilmesi çağrısında bulundu. Domingo, bu adımların ABD’nin Avrupa’nın gerisinde kalmaması için gerekli olduğunu belirtti.

Domingo, dijital varlıklar ve tokenlaştırılmış menkul kıymetlerin diğer dijital varlıklardan ayrılabilmesi için yasama organlarının bu kavramları daha net bir şekilde tanımlaması gerektiğini savundu. “Bu netlik eksikliği, düzenleyicilerin uyumlu tokenlaştırılmış menkul kıymetlerin benzersiz özelliklerini anlamalarını ve bunları uygun şekilde düzenlemelerini engelliyor” dedi.

Komisyoncuların Karşılaştığı Zorluklar

SPBD’lere değinen Domingo, bu yapının “sinir bozucu, erişilmesi zor, kapsamı sınırlı ve geçici” olduğunu ifade etti. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından belirli menkul kıymetleri, dijital varlıkları da içerecek şekilde işleme yetkisi verilen kurumlar SPBD’lerdir. “SPBD’lerin stablecoinleri saklamasına izin verilmesi gerektiğini de düşünüyoruz, böylece nakit ve menkul kıymetler arasında hızlı zincir içi işlemler mümkün olabilir. Bu şu anda mümkün değil.”

Domingo, kamuya açık ve izin gerektirmeyen blok zincirlerinin yanı sıra özel ve izinli blok zincirlerinin de tokenlaştırılmış menkul kıymetleri çalıştırabilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, beyaz listeye alınmış cüzdanlar arasında eşler arası transferler gibi alternatif ticaret platformlarının da nitelikli ticaret mecrası olması gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir: Mehmet Şimşek Açıklama Yaptı: Kripto Varlıklara Vergi Geliyor Mu?

“Tokenlaştırılmış menkul kıymetler, ticaret ve yerleşim süreçlerini neredeyse gerçek zamanlı olarak hızlandırabilir ve ticaret sonrası faaliyetlerle ticareti birleştirerek merkezi menkul kıymet saklama kurumlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırabilir. Avrupa Komisyonu şu anda bu modeli kullanıyor, dolayısıyla ABD şirketleri de benzer verimlilikler ve yeteneklerden yararlanabilmelidir” dedi.

“Bu fikirler, tokenlaştırılmış menkul kıymetler çerçevesinin içermesi gereken temel unsurlardır. Bu vaadi gerçekleştirmek ve tokenlaştırılmış menkul kıymetler için düzenlemenin daha yerleşik olduğu Avrupa ve diğer piyasalardan geri kalmamak için, mevzuatı önceliklendirmenizi veya finansal varlıkların güvenli, sorumlu ve uyumlu bir şekilde tokenlaştırılmasını kolaylaştıran net SEC rehberliğini teşvik etmenizi öneririm.” diye ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir