Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$60.805
% 3.44
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 60.805
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

DEBT Box ve SEC Arasındaki Davadan Sonuç Çıktı

Debt Box

Utah Bölge Mahkemesi Hakimi Robert Shelby, SEC’in kripto madenciliği firması DEBT Box’a karşı açtığı davayı önyargısız olarak reddetti ve düzenleyicinin 1,8 milyon dolarlık yasal masrafları ödemesine hükmetti. DEBT Box, bu kararı büyük bir zafer olarak değerlendirerek, SEC’in davayı mevcut haliyle sürdüremeyeceğini belirtti.

SEC’in daha önce yargıcın, şikayet sırasında yapılan “yanlış ve yanıltıcı beyanlar” nedeniyle düzenleyiciye yaptırım uygulamakla tehdit etmesi üzerine davayı önyargısız olarak reddetme talebinde bulunduğu bildirildi. Hakim Shelby, davalıların talep ettiği 1,82 milyon doların üzerindeki avukat ücretleri ve diğer yasal masrafların çoğunun “makul” olduğunu belirtti ve SEC’in bu ödemeleri yapmasına karar verdi. Ayrıca, davanın önyargısız olarak reddedilmesi, SEC’in teorik olarak gelecekte DEBT Box’a karşı yeniden dava açabileceği anlamına geliyor.

SEC, Ağustos 2023’te DEBT Box’ın kayıtsız menkul kıymetler satarak yatırımcılardan yaklaşık 50 milyon dolar topladığını iddia etmiş ve firmanın varlıklarını dondurmak için tek taraflı bir yasaklama emri çıkarmıştı. Mart ayında yapılan bir başvuruda, Hakim Shelby, SEC’in bu yasaklama emrini alırken “yanlış, yanlış nitelenmiş ve yanıltıcı” beyanlarda bulunduğunu tespit ederek düzenleyiciyi kötü niyetli davranışlarla suçladı.


Bu yazı da dikkatinizi çekecektir: Luxor ve Bitnomial, Bitnomial Borsasında Bitcoin Madencilik Türev Ürünü Tanıttı


Hakim Shelby, kararında, “Davalılar bildirimde bulunup yanıt verme fırsatına sahip olduktan sonra, Komisyon’un onarılamaz zararın gerekli gösterimini sağlamak için oluşturduğu iddia edilen gerçeklere dayalı sütunların her biri inceleme altında ufalandı” ifadesine yer verdi. DEBT Box, mahkemenin kararını sosyal medyada övgüyle karşıladı ve SEC’in mevcut durumda davayı sürdüremeyeceğini belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir