Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$60.183
% 3.03
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 60.183
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

SEC Komiseri Uyeda, Kripto İçin Özelleştirilmiş Açıklama Kuralları Çağrısında Bulundu

mark uyeda

SEC Komiseri Mark Uyeda, kripto varlık dosyalamalarına yönelik genel yöntemi “sorunlu” olarak nitelendirerek, ofisinin kripto açıklama yasalarına yaklaşımını eleştirdi.

Mevcut Açıklama Uygulamaları Üzerine Endişeler

Uyeda, 1 Temmuz’da SEC’nin resmi web sitesinde yaptığı bir açıklamada, Kayıtlı Endeks Bağlantılı Anuiteler (RILA) Yasası’nı uygulamak için yeni düzenlemelerin ve form değişikliklerinin kabul edildiğini duyurdu. Açıklama, çoğunlukla Form N-4 başvurularındaki değişiklikleri kapsasa da, Uyeda hafifçe SEC’nin kripto varlıklara yönelik tutumunu eleştirdi.

Bu ilgini çekebilir: Bitcoin’de Yaz Rallisi Müjdesi!

Uyeda, açıklamanın dipnot 3’ünde, dijital varlıkların özel karakterini doğru bir şekilde yansıtmak için Form S-1 başvurularında değişiklik yapılması çağrısında bulunarak mevcut sistemin eksikliklerini vurguladı. Uyeda, “Bu ihraççılar ve kripto dijital varlıkların çoğunun, Form S-1’in teknik olarak gerektirebileceği ancak ilgili veya uygulanabilir olmayan bilgiler gerektiren ancak önemli olabilecek belirli bilgileri gerektirmeyen özellikleri var” dedi. Uyeda, mevcut stratejinin “ne sermaye oluşumunu teşvik ettiğini ne de yatırımcıları koruduğunu” belirtti.

Sektörün Tepkisi ve Devam Eden Hukuki Mücadeleler

Kripto para girişim sermayesi şirketi Paradigm’in hükümet ilişkileri başkanı Alexander Grieve, Uyeda’nın ilk kez kamuoyuna açık bir şekilde kripto paralar için özelleştirilmiş bir açıklama kuralını savunduğunu belirtti. Grieve, “Farklı bir yönetim altında SEC çok farklı bir yer olurdu” dedi. Uyeda’nın yorumlarını öven ABD merkezli kripto para savunuculuk örgütü Blockchain Association da Uyeda’nın yaklaşımının “nüanslı, yenilikçi ve sektörün ihtiyaç duyduğu tam olarak bu” olduğunu söyledi.

Uyeda’nın yorumu, SEC’nin Ethereum geliştirme şirketi Consensys’e MetaMask cüzdan uygulamasının “menkul kıymetlerin teklif ve satışı” ile ilgili olarak kayıtsız bir komisyoncu gibi davrandığını iddia ederek dava açmasından birkaç gün sonra geldi. Dava, Lido DAO ve Rocket Pool gibi Ethereum staking ürünlerini hedef alıyor; MetaMask, Ether (ETH) staking için bu ürünleri kullanıyor.

Consensys, Nisan ayında bir Wells bildirimine yanıt olarak SEC’ye dava açarak, ETH ve ilgili staking hizmetlerini menkul kıymet olarak nitelendirme çabalarına itiraz etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir