Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$94.717
% 2.63
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 94.717
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

Savaşın Ortasında Altın Yatırımcılarını Neler Bekliyor?

Yatırımcılar Rusya’ya yönelik yaptırımların etkisini tartarken, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının yarattığı belirsizlik, başta altın olmak üzere güvenli liman metallerine büyük bir hareketi tetikliyor. Analistlerin piyasa yorumlarını ve tahminlerini Coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

Win Thin’e göre piyasalar riskten kaçma moduna geri dönüyor

Arz kesintileri, istenmeyen ekonomik sonuçlar ve daha da sorunlu enflasyon korkuları bu hafta değerli metal fiyatlarını birkaç ayın en yüksek seviyelerine doğru iterken, Rusya Ukrayna’ya yönelik saldırılarını yoğunlaştırıyor. Rusya’nın Ukrayna’yı kapsamlı bir şekilde işgal etmesi piyasayı ürkütüyor ve jeopolitik durum her geçen gün daha da kötüleşiyor. BBH Küresel Para Birimi Stratejisi başkanı Win Thin, şunları söylüyor:

Rus kuvvetleri, Batı’dan gelen sakatlayıcı yaptırımlara rağmen Kiev’e baskı yapmaya devam ediyor.

Win Thin, raporların 40 mil uzunluğundaki bir Rus zırhlı konvoyunun Kiev’e doğru ilerlediğini gösterdiğini, Ukrayna’nın ise Belarus birliklerinin ülkeye girdiğini iddia ettiğini not ediyor. Stratejisi başkanına göre, Putin, Rusya için ne kadar acı verici olsa da şu ana kadar Batı yaptırımlarından yılmadığını açıkça gösteriyor ve böylece, Ukrayna krizinin sona ermekten çok uzak olduğuna ve küresel ekonomi üzerindeki tam etkisinin henüz belirlenmediğine dair orijinal inancımızla baş başa kalıyoruz. Win Thin, gelişmelerin piyasalara etkisini şu şekilde yorumluyor:

Bu nedenle piyasalar bugün riskten kaçma moduna geri döndü.

“Piyasa, bu etkiler arasında denge kurmaya çalışıyor”

Salı günü en yüksek performansı gösteren, fiyatların Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyelere ulaşmasıyla günde yaklaşık %5 değer kazanan gümüş oldu. Gümüş, altının fiyat artışlarının izinden giden daha değişken metal olarak bilinir. MKS PAMP SA Metal Stratejisi Başkanı Nicky Shiels, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın ve dolayısıyla gümüş, Rusya ve Merkez Bankası’na yönelik devam eden artan yaptırımlar hakkında karışık yorumlarla bir muamma olmaya devam ediyor. Piyasa, metal akışları/tedarik üzerindeki fiili etki ile duyarlılık/korku üzerindeki etki (beklenen savaş primleri) ve enflasyon üzerindeki etki (ek enflasyon primi) arasında denge kurmaya çalışıyor.

Nicky Shiels: Altın, netlik sağlanana kadar güvenli liman

Hem altın hem de gümüş piyasaları lehine çalışan yükseliş faktörleri arasında stagflasyon korkuları ve yatırımcılardan ve merkez bankalarından daha fazla altın alımı yer alıyor. Nicky Shiels, parametreler arasında şu denklemi kuruyor:

Yenilenen SWIFT kaosu, siber saldırılar, döviz piyasalarını istikrarsızlaştıran ve enflasyon = parasal ve finansal sistemde bir değişikliğin başlangıcı = altın, netlik sağlanana kadar güvenli bir değer deposu.

Commerzbank’a göre arz endişeleri, değerli metaller de dahil olmak üzere emtiaları artırmaya devam edecek. Commerzbank analisti Carsten Fritsch, geniş kapsamlı yaptırımların, Rusya’nın Batı’nın uyguladığı cezai tedbirlerden henüz doğrudan etkilenmemesine rağmen, Rusya’dan gelen emtia talebini önemli ölçüde azaltacağını değerlendiriyor ve konuyu şu şekilde açıklıyor:

Bunun nedeni, giderek daha fazla emtia tüketicisinin belirsiz yasal durum nedeniyle Rusya’dan petrol, sıvılaştırılmış doğal gaz, kömür, metal ve tahıl satın almak konusunda isteksiz olması.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir