Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$99.318
% 2.23
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 99.318
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Rusya Etkisi: Altın’da Panik Satışları Başlamak Üzere Mi?

 Rusya Merkez Bankası, iki yıllık bir aradan sonra resmi altın alımlarına yeniden başlayacağını söyledi. Ancak bazı analistler, Rusya’nın yaptırımlarla mücadele etmesi ve rublenin düşmesiyle sarı metalin satışının o kadar da uzak olmadığı konusunda uyarıyor. Konunun ayrıntıları coinmuhendisi.com’da.

Altın piyasalarına Rusya etkisi

Pazar günü, Rusya merkez bankası, Moskova’nın Ukrayna’yı kapsamlı bir şekilde işgal etmesinin ardından bir dizi yeni yaptırımın ortasında bir miktar finansal istikrar sağlamaya çalışırken iç piyasadan sarı metal alımlarına devam edeceğini duyurdu. Batı, Rusya merkez bankasını cezalandıran ve birkaç Rus bankasını SWIFT ödeme sisteminden çıkaran yaptırımlar uyguladıktan sonra Rusya ekonomisi kendini çok izole hissetmeye başlıyor. Bu arada altın, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline tepki olarak yükseldi ve yatırımcılar korunmak için güvenli liman olarak altına kaçtı. Şubat ayında fiyatlar 120 dolar yükseldi ve Nisan Comex vadeli işlemleri en son ons başına 1.926.40 dolardan işlem gördü. Ancak bazı analistler, Rusya’nın ek altın alımlarının yalnızca önemli satışların habercisi olabileceği konusunda uyarıyor.

Rusya alıcı mı satıcı mı olacak?

MKS PAMP SA başkanı Nicky Shiels, Rusya’nın sarı metal için kısa vadeli bir yükseliş itici gücü olan kendi savaş sandığını güçlendirmek için yerli altının alımlarına devam edebileceğini, ancak Rusya’nın altın rezervlerini satmaya başlamasının muhtemelen an meselesi olduğunu söyledi. Nicky Shiels şöyle konuştu:

[Rusya], savaş sandığını desteklemek için kendi Altın (değerli metaller) üretimini gasp etmeye devam edecek. Bu, muhtemelen piyasa tarafından başlangıçta yükseliş olarak görülebilir, ancak altın satın almanın amacı (iç piyasada), gerektiğinde onu paraya çevirmek.

 Shiels, Rusya’nın altından rezervlerini büyük miktarlarda satma korkusunun, özellikle de ruble düşmeye devam ederse, ileriye dönük piyasada ağır bir ağırlık oluşturacağını belirtti. Uzman, “Potansiyel CB satışlarına ilişkin korku, toz yatıştıktan/daha fazla tırmanma primi fiyatlandıktan sonra piyasayı aşabilir” dedi. Bundan önce, Rusya altın rezervlerini artırmak için yıllarını harcadı. Bu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rus ekonomisini dolarsızlaştırmaya ve onu daha fazla yaptırımdan korumaya yönelik sınır stratejisini temsil ediyor. En son IMF verilerine göre Rusya, Ocak ayı sonu itibariyle yaklaşık 2.300 ton altına sahip, beşinci en büyük altın sahibi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir