Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$63.379
% 4.26
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 63.379
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Riot Platforms CEO’sundan Karşı Hamle: Bitfarms’ın ‘Zehir Hapı’ Planını Eleştiriyor

bitcoin, bitcoin mining, mining

Riot Platforms CEO’su Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Bitfarms‘ın işine yönelik olası bir devralmayı engelleme planlarının geleneksel iş normlarının dışında olduğunu belirtti.

Bitfarms, bu hafta başında, bir yatırımcının şirket hisselerinin %15’inden fazlasını satın almaya çalışması durumunda hisselerini sulandırma sözü verdi. Bitcoin madencisi Riot Platforms, rakibi Bitfarms’ın olası bir devralmayı engelleme planlarına karşı sert bir hamle yapıyor.

Bitfarms, bu hafta başında bir “zehir hapı” politikası benimseyerek, herhangi bir hissedarın hisselerinin %15 veya daha fazlasını elde etmesini etkin bir şekilde engelledi. Bu hamle, Riot Platforms’un geçen hafta Bitfarms’taki %12’lik hissesini artırmayı planladığını açıklamasının ardından geldi; bu, rakip şirketin işini düşmanca bir şekilde devralmasını sağlayacaktı. Çarşamba günü Riot, geçen hafta boyunca açık piyasadan yaklaşık 6 milyon Bitfarms hissesi satın alarak hissesini %13,1’e çıkardığını duyurdu.

Riot Platforms CEO’su Jason Les, Çarşamba günü Bitfarms’ın savunma stratejisini eleştirdi. Les yaptığı açıklamada, “Bizimle özel ve iyi niyetli bir şekilde iletişime geçmek yerine, Bitfarms, alışılmış %20 eşik değerinin oldukça altında bir tetikleyici ile piyasa dışı bir Zehir Hapı uygulamaya koydu,” dedi.

Riot, geçen ay Bitfarms’ın tüm hisselerini yaklaşık 950 milyon dolarlık toplam öz sermaye değeri karşılığında satın almayı denemişti. Ancak Bitfarms bu teklifi reddetti. Bir şirkette yeterince büyük bir hisseye sahip olmak, bir yatırımcıya, yönetim kurulu üyelerini seçme ve c-seviyesi yönetim üyelerini atama veya görevden alma gibi belirli ayrıcalıklar sağlar. Bu nedenle, bir yatırımcının, şirketin operasyonlarını yönlendirmeye çalışmak için kasten hisseleri satın alması nadir değildir.

Bununla birlikte, bir “zehir hapı” veya hissedar hakları planı, düşmanca devralmaları engelleyebilir. Böyle bir plan altında, bir firma, bir yatırımcının işindeki hissesini sulandırmak için ek hisse senetleri ihraç eder. Riot ve Bitfarms arasındaki güç mücadelesi, Bitfarms’ta bir kargaşa döneminde gerçekleşiyor. Mayıs ayında, Bitfarms CEO’su Geoffrey Morphy, şirketin yönetimi konusundaki bir anlaşmazlık nedeniyle görevden alındı. Bu iç kargaşa, Riot’un rakibinin kontrolünü ele geçirme çabasını artırdı, CEO’ya göre.

Les, “Bitfarms’taki ciddi kurumsal yönetim sorunlarını ele almaya ve hissedarların şirketin geleceği hakkında söz sahibi olmalarını sağlamaya devam edeceğiz,” dedi. Bitfarms hissesi (BITF sembolü), yazı yazıldığı sırada %7,8 artışla 2,45 dolardan işlem görüyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir