Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$62.122
% 2.74
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 62.122
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Remilia Hacklendi: Tornado Cash’e 4,3 Milyon ETH Gönderildi

Remilia Tornado Cash

Mart ayında gerçekleşen 4.3 milyon dolarlık Remilia hackinden sorumlu olan hacker, Tornado Cash kripto mikseri kullanarak çalınan kripto varlıkları akladı.

Blok zinciri analiz firması CertiK, 17 Haziran’da 1,209.5 ETH’nin Tornado Cash’e yatırıldığını açıkladı. CertiK, bu fonların 16 Mart Remilia hackiyle bağlantılı birkaç adresten geldiğini belirtti.

Remilia ve Hacklenmenin Arka Planı

Milady Maker non-fungible token (NFT) koleksiyonundan sorumlu olan Remilia, merkezi olmayan bir otonom şirket (DAO).

Remilia hackinden yaklaşık üç ay sonra, kripto fonları mikser platformuna yatırıldı.

Remilia ve Milady’nin kurucusu Krishna Okhandiar, namıdiğer Charlotte Fang, 16 Mart’ta hacklendiklerini söyledi. Bu açıklama önemlidir çünkü büyük miktarda ETH ve NFT, alındıktan sonra satılan bir cüzdana taşındı.

Dumpster DAO, X platformunda Remilia kurucusunun hacki bildirdiği bir ekran görüntüsü paylaştı ve olayı vurguladı. X hesabı ayrıca, Remilia ile bağlantılı cüzdanların varlıkları aldığı adresi açıkladı.

Çalınan Fonların Hareketleri

Blok zinciri kayıtları, hesabın Milady ile bağlantılı NFT’leri – stake edilmiş NFTx varlıkları dahil – sattığını ve 1 milyon dolarlık ETH’yi başka bir adrese taşıdığını ortaya koydu.

Hackten iki gün sonra, Milady NFT’lerine ithafen bir memecoin, Solana ağında ön satış gerçekleştirdi. Köpek temalı memecoin Dog Wif Hat’tan (WIF) ilham alan Milady Wif Hat (LADYF), tanıtımın ardından iki saat içinde 91,486 Solana topladı, bu da o dönemde 18.7 milyon dolara denk geliyordu.

Ekip, fazla SOL’ü gönderenlere iade edeceğini açıkladı çünkü ön satış fazla satıldı. Varlığın fiyatı o zamandan beri düştü; 14 Haziran’da tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0.00001703 dolara ulaştı.

Memecoin kurucuları, web sitelerinde Charlotte Fang ve Milady Maker NFT’leri ile bir bağlantılarının olmadığını açıkladılar. “Bu token, hepimizin sevdiği ve takdir ettiği bir NFT koleksiyonuna ithafen oluşturulmuştur” dediler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Remilia Hacklendi: Tornado Cash’e 4,3 Milyon ETH Gönderildi” te bir düşünce

  1. Pingback: TikTok, Reklamlar İçin Yapay Zeka Destekli Dijital Avatarları Tanıttı

  2. Pingback: Kripto Piyasaları Çökerken Altcoin'ler En Büyük Darbeyi Aldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir