Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$60.617
% 0.08
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.617
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

QCP Capital’den Bitcoin ve Ethereum Yorumu

Bitcoin

Bitcoin ve Ethereum fiyatlarındaki düşüş sırasında QCP Capital, ticaret masasının “yükseliş akışları” gördüğünü belirtti. Karmaşık ABD verilerinin enflasyon verileri ve FOMC toplantısı öncesinde bitcoin ve ether’da bir düşüşe neden olduğunu iddia eden ticaret firması, bunun “düşüşte al” fırsatı olduğunu açıkladı.

Singapur merkezli kripto ticaret firması QCP Capital, yakın tarihli bir piyasa güncellemesinde, ABD’den gelen veriler ve en az bir faiz indirimi beklentisi arasında Bitcoin ve Ether’in “düşüşte al” anında olduğunu belirtti. Geçen Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verileri, ABD işgücü piyasasının önemli bir göstergesi olup, Mayıs ayında beklenenden daha güçlü bir şekilde 272,000’lik bir aylık artış gösterdi ve tahmin edilen 185,000’i aştı. Ancak, bu artış işsizlik oranının %3.9’dan %4.0’a yükselmesiyle eşleşti.

Bu karmaşık ABD ekonomik verileri, piyasada yatırımcıların daha riskli varlıklardan uzaklaşmasına neden olan bir “risk-off” durumu tetikledi. QCP Capital’e göre, bu durum enflasyon verileri ve bu hafta beklenen bir sonraki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde belirsizlik yarattı. QCP, “Masamız bu düşüşte agresif put satıcıları ve özellikle BTC’de call spread alıcıları dahil olmak üzere yükseliş yönünde akışlar gördü,” dedi.

TradingView’e göre, ABD verilerinin açıklanmasının ardından bitcoin fiyatı yaklaşık 72,000 dolardan 69,000 dolara düştü. Yayın anında, bitcoin 69,424 dolardan işlem görüyordu. Ether de benzer hareketler gösterdi ve şu anda 3,673 dolardan işlem görüyor.

QCP Capital, “Dünyanın geri kalanı faiz oranlarını düşürmeye devam ederken ABD’nin bunu görmezden gelmesi zor olacak,” dedi. Avrupa Merkez Bankası ve Kanada Merkez Bankası da dahil olmak üzere birçok diğer merkez bankası son dönemde faiz oranlarını düşürdü.

Ancak, yaklaşan FOMC toplantısı için CME Group, ABD’nin mevcut faiz oranını %5.25 ile %5.50 arasında tutma olasılığının %99.4 olduğunu tahmin ediyor. QCP’nin tahminine paralel olarak, Reuters’in ekonomist anketi Fed’in bu yıl Eylül’den başlayarak iki kez faiz indireceğini gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

QCP Capital’den Bitcoin ve Ethereum Yorumu” te bir düşünce

  1. Pingback: Spot Ethereum ETF İhraççıları S-1 Dosyaları için SEC'i Bekliyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir