Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$58.986
% 3.04
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 58.986
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Prometheum Tartışmalı Ethereum Saklama Hizmetini Yumuşak Bir Şekilde Başlattı

prometheum

Prometheum, dijital varlık ticareti ve saklama firması, tartışmalı Ether (ETH) saklama hizmetini 17 Mayıs’ta yumuşak bir lansmanla başlattı ve gelecek ay tam ölçekli bir lansman planlanıyor. Dijital varlıkları menkul kıymet olarak ele alan bu hizmet, Fortune’un 20 Mayıs’ta bildirdiğine göre, ilk olarak birkaç şirkete tanıtıldı. Tam lansmanın Haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Öncelikli Hedef: Kurumsal Müşteriler

Prometheum’un yeni teklifi, varlık yönetim firmaları, hedge fonları, bankalar ve kayıtlı yatırım danışmanlarını hedefliyor ve 2024’ün ikinci yarısında bireysel müşterilere genişlemeyi planlıyor. Şirket, geçen Haziran ayında kurucu ortak ve eş CEO Aaron Kaplan’ın kripto para birimlerinin menkul kıymetler gibi düzenlenmesi lehine ifade verdiği bir ABD Temsilciler Meclisi Komitesinde kamuoyunun dikkatini çekti.

Şubat ayında, Prometheum, saklama hizmetlerini tanıtmadan önce Ether’i bir menkul kıymet olarak değerlendirme planlarını açıkladı, bu da kripto topluluğundan ağır eleştiriler aldı. Bu adım, Aaron Kaplan tarafından desteklendi ve şöyle dedi: “Bu, mevcut yasalar altında yapılamayacak şeylerin yapılabileceği argümanlarını ortadan kaldırıyor. Bu, bir yatırım sözleşmesi dijital varlık menkul kıymetinin saklandığı ve menkul kıymet yasaları altında ele alındığı ilk seferdir.”

Potansiyel Piyasa Etkisi ve Düzenleyici Çatışmalar

Başlangıçta, bazıları SEC’nin Prometheum’un Ether’i menkul kıymet olarak ele alma onayını, spot Ether ETF’lerinin olasılığına zarar verici olarak gördü. Ancak, son raporlar SEC’nin 19b-4 başvuru sahiplerine acele etmelerini söylemesiyle umutları artırdı. Bloomberg ETF analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart, onaylanmış bir spot Ether ETF’si olasılığını %25’ten %75’e çıkardılar.

Prometheum, 2017 yılında Aaron ve Benjamin Kaplan kardeşler tarafından kuruldu, ancak Haziran 2023’e kadar SEC ve Finansal Endüstri Düzenleme Kurumu’ndan bir broker-bayi lisansı aldığında bilinmiyordu. Şu anda, şirketin Ethereum saklama hizmetinin lansmanı, SEC ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) arasında bir bölünmeye neden olabilir. Mart ayında Ether’i bir emtia olarak sınıflandıran CFTC, böyle bir ürünün ABD finansal piyasa kurallarının çelişmesine yol açabileceği konusunda uyardı.

CFTC Başkanı Rostin Behnam’a göre, bu durum, Ether’i vadeli işlem sözleşmesi olarak listeleyen borsalarımızın SEC kurallarına aykırı hale gelmesine neden olacak.

İleriye Bakış

Prometheum, Ether saklama hizmeti ile tam ölçekli olarak faaliyete geçmeye hazır olsa da, finansal ve düzenleyici durumlar hala değişken ve şirketin neyle karşı karşıya olduğunu söylemek imkansız. Sonuç, ABD dijital varlık ticareti ve düzenlemesinin geleceği üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Prometheum Tartışmalı Ethereum Saklama Hizmetini Yumuşak Bir Şekilde Başlattı” te bir düşünce

  1. Pingback: Biden Yönetimi Taraf Mı Değiştiriyor? - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Standard Chartered Ethereum ETF Onayı Öncesinde Fiyat Hedefini Açıkladı! - Coin Mühendisi

  3. Pingback: Merkezi Borsalarda Ether Vadeli İşlem Açık Pozisyonları 14 Milyar Dolarlık Rekora Ulaştı - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir