Polkadot Kaç Dolar?



Polkadot

DOT

24 Saat Hacim
Yükleniyor…

Arz
Yükleniyor…

Market Hacmi
Yükleniyor…

Polkadot Nasıl Alınır Bilmiyor musun?

Yükleniyor…
1 Polkadot Kaç TL?

1 Polkadot (DOT) = Yükleniyor…

1 Polkadot Kaç Dolar?

1 Polkadot (DOT) = Yükleniyor…

1 Polkadot Kaç Euro?

1 Polkadot (DOT) = Yükleniyor…

Polkadot (DOT) Hakkında

Polkadot, özelleştirilmiş, birbirleriyle uyumlu Parachain’ler oluşturmayı mümkün kılan bir blockchain platformudur. Bu proje, Ethereum’un eski CTO’su ve kurucu ortaklarından Gavin Wood tarafından 2016 yılında hayata geçirilmiştir. Her Parachain, merkezi Röle Zinciri’ne bağlıdır, bu sayede Parachain’ler birbirleriyle iletişim kurabilir ve ana zincirin güvenliğinden faydalanabilir. Bir Parachain, kendi özelleştirilmiş Proof of Stake konsensüs mekanizmasına, dağıtılmış uygulamalarına ve token sistemine sahip olabilir. Parachain slotları sınırlıdır ve belirli aralıklarla DOT tokenları karşılığında açık artırmaya sunulur.

Polkadot’un yerel tokeni DOT, şu dört temel işlevi yerine getirir:

  • Token sahipleri, Polkadot’un yönetim mekanizması aracılığıyla platformun gelecekteki gelişmeleri üzerine oy kullanabilirler.
  • Kullanıcılar, Röle Zinciri ve bazı Parachain’lerde işlem ücretlerini ödemek için DOT kullanabilirler.
  • Token, ağdaki işlemleri doğrulama amacıyla stake edilebilir. DOT’un arzı sınırsızdır, bu da onu enflasyonist bir token yapar. Ağ, stake miktarına bakmaksızın doğrulayıcılara eşit ödüller sunar.
  • Polkadot’un yaratıcıları, tokenin spekülasyon amacıyla değil, yukarıda belirtilen işlevler için tasarlandığını vurgularlar.

Polkadot, farklı Parachain’ler, projeler ve DApp’ler arasında veri ve bilgi paylaşımında önemli başarılar elde etmiştir. Blockchainler arası birlikte çalışabilirlik, Bitcoin döneminden bu yana bir sorun olmuş ve Polkadot bu alanda öncülük eden projelerden biri haline gelmiştir. Ayrıca, ağın farklı zincirlerindeki işlemleri eş zamanlı olarak işleyebilme yeteneği sayesinde yüksek ölçeklenebilirlik sunar.

Polkadot Özellikleri

Polkadot Fiyatı

Yükleniyor…








Yükleniyor…%

Polkadot Piyasa Değeri

Yükleniyor…








Yükleniyor…%

Polkadot Hacim

Yükleniyor…

Kripto Sıralaması

Yükleniyor…

Polkadot Toplam arzı

Yükleniyor…

Polkadot Maks. Arzı

Yükleniyor…

Tam Seyreltilmiş Piyasa değeri

Yükleniyor…

1 Polkadot Serbest piyasada Ne Kadar?

Polkadot Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Polkadot (DOT)’un arzı sınırlı mıdır?

Polkadot’un enflasyonist bir arzı vardır ve bu da maksimum bir DOT miktarının olmadığı anlamına gelir. DOT, blokları oluşturan doğrulayıcılara ödül olarak verilir ve daha sonra da delegatörlerle paylaşılır.

Polkadot coin ne için kullanılır?

DOT’un dört ana kullanımı vardır. Token sahiplerine yönetişim hakları verir, ağ ücretlerini ödemek için kullanabilirsiniz, ağda mutabakat sağlamak için stake edilebilir ve yeni parachain’ler eklemek için bir sürece bağlanabilir.

DOT nasıl satın alınır?

DOT, Binance’te doğrudan kredi veya banka kartı ile satın alınabilir. Ayrıca Binance Borsası’nda USDT karşılığında diğer kripto para birimlerini takas da edebilirsiniz. Daha fazla bilgi için DOT Nasıl Satın Alınır? rehberimizi okuyun.

Polkadot Haberleri

Yükleniyor…

Polkadot Dönüştürücü

DOT

=
USD

EUR

TRY

Son Videolar
Yükleniyor…

Diğer Kripto Paralara Göz Atın

Yükleniyor…