Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$98.336
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 98.336
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Petrol, dolardaki düşüşten destek görse de üçüncü haftayı da zararla bitirecek gibi görünüyor

Yazar – Ambar Warrick

Investing.com – Petrol fiyatları, Fed’den gelen daha az şahin sinyallerle dolardaki zayıflıktan destek alarak Cuma günü yükseldi ancak talep görünümünün kötüleşmesi ve arzın sıkılaşmasına ilişkin endişelerin azalmasıyla haftayı sert düşüşlerle bitirmeye hazırlanıyor.

Ham petrol piyasaları; Çin’deki rekor seviyedeki günlük vaka sayısının, zayıflayan petrol talebine ilişkin endişeleri artırmasıyla son seanslarda ciddi düşüş yaşadı.

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan ülke, birçok büyük şehirde sıkı karantina önlemleri aldı – bu eğilim ülkenin bu yılki ekonomik büyümesine darbe vurarak ham petrole olan iştahını azalttı.

ABD, Japonya ve Çin’den gelen zayıf ekonomik veriler de küresel ekonomik büyümenin düşme eğiliminde olduğunu göstererek ham petrol talebini olumsuz etkiledi.

Brent petrol %0,5 artışla 85,51 dolara yükselirken WTI %0,5 artışla 78,31 dolar oldu. Her iki sözleşme de bu hafta %2’nin üzerinde değer kaybederek üst üste üçüncü haftayı da düşüşle bitirme yoluna girdi.

Yine de Fed’in, faiz artırımı temposunu yavaşlatmayı düşündüğünü belirtmesinin ardından dolarda görülen zayıflama, petrol fiyatlarının bazı kayıplarını azaltmasına yardımcı oldu.

Arz darlığına ilişkin endişelerin azalması da bu hafta petrol fiyatlarını düşürdü. G7 Grubu’nun, Rusya’nın petrol satışlarına beklenenden çok daha yüksek bir tavan fiyat uyguladığı görüldü.

Rusya’nın petrol satışlarına varil başına 65 ila 70 dolar fiyat sınırı getirme ihtimali, Moskova’nın zararına satışları önlemek için petrol ihracatını azaltacağı yönündeki korkuları ortadan kaldırdı.

Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin tavan fiyatlarını destekleyen hiçbir ülkeye petrol ve gaz tedarik etmeyeceğini söyledi. Tavan fiyatların, Avrupa Birliği’nin de Rusya’nın tüm enerji ithalatına yasak getireceği 5 Aralık’tan itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Önümüzdeki ay gözler, OPEC+’nın 4 Aralık’ta gerçekleştireceği toplantıda olacak. OPEC+ tarafından Ekim ayında açıklanan günlük 2 milyon varillik arz kesintisinin, bu ay yürürlüğe gireceği görülüyor.

Piyasalar, özellikle OPEC+ lideri Suudi Arabistan’ın bu hafta başında ham petrol fiyatlarını destekleme taahhüdünü yinelemesinin ardından bu tür başka tedbirlerin açıklanıp açıklanmayacağını izliyor olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir