Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.857
% 2.12
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.857
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Peter Thiel, Bitcoin’in ETF Desteğine Rağmen Gelecek Fiyat Artışlarından Şüpheli

peter thiel

Eski PayPal CEO’su Peter Thiel, Bitcoin’in mevcut değerinden büyük fiyat artışları potansiyeli konusunda şüpheci. Bitcoin artık “ETF versiyonuna” sahip olduğuna göre, milyarder Thiel, hala “biraz” Bitcoin sahibi olduğunu ancak “sahip olması gerektiği kadar” olmadığını belirtiyor ve bir sonraki alıcı dalgasının nereden geleceğinden emin değil.

Thiel’in Bitcoin’in Büyümesine İlişkin Görüşleri

Founders Fund kurucusu Thiel, 28 Haziran’da CNBC ile yaptığı bir röportajda, Bitcoin‘in önemli potansiyel fiyat artışları konusunda şüphelerini dile getirdi. Thiel, “Buradan itibaren ne kadar yükseleceğinden emin değilim. ETF versiyonunu seçtik; başka kimse bunu satın alır mı bilmiyorum.” dedi. Ayrıca, “Muhtemelen hala biraz yükselebilir, ancak yolculuk dalgalı olacak.” diye ekledi.

Bu Dikkatinizi Çekebilir: BiLira Yeni Kripto Uygulamasını Tanıttı!

Thiel, Bitcoin’in 69.000 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından birkaç hafta önce, Ekim 2021’de kripto para birimine “yetersiz yatırım yaptığını” kabul etmişti. Thiel’in Founders Fund’ı, 2014’te ilk yatırımını yaparak 2022’deki piyasa çöküşünden önce 1,8 milyar dolar kâr elde etti. 2023’te fiyatlar 30.000 doların altına düştüğünde ise fon, Bitcoin’e 100 milyon dolar daha yatırım yaptı.

İdeolojik Değişim ve Bitcoin’in Gerçekliği

Erken dönemde Bitcoin’e ideolojik bir heyecanla bakan Thiel, bunu merkezi hükümet otoritesine bir alternatif olarak görmüştü. Ancak şimdi farklı düşünüyor. Thiel, “Bitcoin’in ideolojik kurucu konsepti olan siberpunk, kripto-anarşist, liberter, merkezi hükümet karşıtı bir varlık olması konusunda artık daha az ikna olmuş durumdayım. Bu benim için çok etkileyici bir şeydi.” dedi. Thiel şimdi Bitcoin’in bu ideali gerçekleştiremediğini düşünüyor.

Thiel, “FBI ajanları bana suçluların Bitcoin kullanmasını 100 dolarlık banknotlar kullanmasından daha çok tercih ettiklerini söylediklerinde, belki de Bitcoin’in amaçlandığı gibi çalışmadığını gösteriyor.” dedi. Bitcoin’in kamuya açık, izinsiz, dağıtılmış bir defter olması gerekiyordu, ancak Monero ve diğer gizlilik odaklı ağlar gibi tamamen izlenemez olması amaçlanmamıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir