Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.818
% 4.42
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.818
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Panik Oluşturan 6.800 Bitcoin’lik İşlemin Ardında Ne Var?

Yaklaşık 10 yıl önce döneminin en büyük kripto borsası olan Mt. Gox, bir saldırının 850.000 Bitcoin kaybına yol açmasının ardından Şubat 2014’te kapatıldı. Borsa iflasının ardından çok sayıda mağdur ve alacaklısı olan Mt. Gox’un cüzdanından önceki gün 6800 BTC taşındığı öğrenildi.

Bitcoin borsasındaki işleminin detayları neler?

8 yıl önce gerçekleştirilen bir saldırının ardından iflas eden kripto para borsası Mt. Gox’un mağdurlarına 150 bin BTC’yi iade etmeye başlayabileceği konuşulurken kısa bir süre önce borsanın cüzdanına 6800 adet Bitcoin transferi gerçekleşti. Akabinde, yatırımcılar arasında, bu tarz bir dağıtımın, BTC fiyatında satış baskısı yaratabileceği endişeleri gözlemlendi. Ancak daha sonra bu endişelerin yersiz olduğu anlaşıldı.

Kripto mining firması F2pool’un kurucusu Mao Shixing, söz konusu adresin Mt. Gox’a ait olmadığını ifade etti. Şirketin kurucusu, söz konusu cüzdan adresinin Whale Alert tarafından yanlışlıkla Mt. Gox ile etiketlendiğini, ancak adresin esasen F2pool’un eski madencilerinden birine ait olduğunu belirtti. Bu gelişmenin ardından eski Bitcoin borsası Mt. Gox’un adresinde uzun zamandır herhangi bir hareketin bulunmadığı ortaya çıktı.

Mt. Gox nasıl iflas etti?

Kurulduğu yıldan iflasına kadarki süreçte tüm Bitcoin işlem hacminin yüzde 80’lik kısmını yürüten kripto borsası Mt. Gox, 2014 yılında iflasını açıklayarak kapanmıştı. Mt. Gox, 2011 ile 2013 yılları arasında gerçekleşen hack saldırısının ardından 850 binden fazla BTC’yi kaybetmişti. Coinmuhendisi.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, çaldırılan BTC tutarının 200 bini daha sonra kurtarılmıştı. İflasın ardından Mt. Gox ile borsanın mağdurları arasındaki hukukî süreç devam ediyor.

Mahkeme geçtiğimiz kasım ayında, alacaklılara verilecek olan tazminat planını onayladı. Mahkemenin kararına göre Mt. Gox, var olan Bitcoin’leri alacaklılara dağıtacak, fakat kesin tarih bilinmiyor. Borsanın eski CEO’su Mark Karpeles, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda, 150 bin BTC’nin herhangi bir zamanda alacaklılara iade edilmek üzere hazır olduğunu söylemişti. Kalan 50 bin BTC ise birkaç yıl önce 600 milyon dolara mütevelli heyeti tarafından satılmıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir