Kriptolar:
33251
Bitcoin:
$94.694
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%56.8
% 0.11
Piyasa Değeri:
$3.22 T
% 2.12
Korku & Açgözlülük:
69 / 100
Bitcoin:
$ 94.694
BTC Dominasyonu:
% 56.8
Piyasa Değeri:
$3.22 T

PancakeSwap v4 Güncellemesini Duyurdu

PancakeSwap, dört yıllık faaliyet süresi boyunca 836 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşmasının ardından v4 güncellemesini duyurdu. Bu güncelleme, likidite sağlama, birlikte çalışabilirlik ve ölçeklenebilirliği artırmayı hedefleyerek mevcut otomatik piyasa yapıcı (AMM) modelinin eksikliklerini çözmeyi amaçlıyor.

Platform, 43 milyon benzersiz cüzdan adresine hizmet vererek toplamda 1,72 milyar dolar kilitli toplam değere (TVL) sahip olduğunu belirtti. Ancak, Mayıs 2021’deki 7,16 milyar dolarlık zirveden bu yana TVL’nin düştüğü ve Mart 2024’te 2,42 milyar dolar olan TVL’nin bugüne kadar gerilemeye devam ettiği kaydedildi.

PancakeSwap v4 Güncellemesi ve Getirdiği Yenilikler

PancakeSwap v4, kullanıcılara gelişmiş ticaret araçları, esnek fiyatlandırma modelleri ve daha düşük gas ücretleri sunarak daha iyi bir ticaret deneyimi sağlamayı hedefliyor. Güncelleme, likidite sağlayıcıları için sermaye verimliliğini artırmayı ve merkeziyetsiz borsalar (DEX) ile merkezi borsalar (CEX) arasındaki ticaret özellikleri farkını kapatmayı amaçlıyor.

İlginizi çekebilir: Consensys, SEC ile Arasındaki Yasal Mücadeleye Devam Edecek

PancakeSwap’in liderlerinden Chef Kids, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, v4 ile otomatik piyasa yapıcıların (AMM) esneklik sorunlarına, sınırlı ticaret özelliklerine ve likidite sağlayıcılar için impermanent loss (geçici zarar) gibi konulara çözüm getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, güncelleme ile kullanıcıların işlem maliyetlerini düşürecek şekilde daha düşük gas ücretleri sunmayı planladıklarını da ekledi.

Kids, PancakeSwap v4’ün, likidite sağlayıcılarına yönelik daha fazla katılım ve derin piyasa koşulları sağlayarak, ticaret hacminin artmasına ve platform gelirlerinin yükselmesine yardımcı olacağını ifade etti.

Bu büyük güncelleme ile PancakeSwap, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında kullanıcı deneyimini ve işlem hacmini daha da artırmayı amaçlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir