Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.664
% 0.66
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.664
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

PancakeSwap Nedir, Nasıl Kullanılır, PancakeSwap Üzerinden Farm Nasıl Yapılır ?

PancakeSwap Nedir, Nasıl Kullanılır ? 

 

PancakeSwap Nedir ?

PancakeSwap, Binance Smart Chain (BSC) üzerine kurulu merkezi olmayan bir borsadır. Tüm merkezi olmayan borsalarda olduğu gibi, merkezi bir aracıya ihtiyaç duymadan token ticareti yapabilir ve aynı zamanda PancakeSwap’tayken tokenlerinizin velayetini elinizde tutabilirsiniz.

Eylül 2020’de piyasaya sürülen PancakeSwap, platformda dijital varlık ticareti yapmak istediğinizde sizi başka biriyle eşleştirmek için bir emir defteri gerektirmeyen bir Otomatik Piyasa Yapıcı (AMM) modeli kullanır, bunun yerine akıllı aracılığıyla bir likidite havuzuna karşı işlem yaparsınız.

PancakeSwap’ın arkasındaki ekip tamamen anonim olmasına rağmen, platform, Certik ve Slowmist dahil olmak üzere birçok önde gelen blockchain güvenlik firması tarafından denetlendi. PancakeSwap web sitesi ve akıllı sözleşme kodu kamu incelemesine açık olduğundan, platform tamamen açık kaynaklıdır.

PancakeSwap Nasıl Kullanılır ?

PancakaSwap kullanmak için oncelikle PancakeSwap sitesine gidip Metamask cüzdanımızı bağlamak gerekmektedir. Metamaskta Binance Smart Chain ağını kurduktan sonra PancakeSwap uzerinde işlem yapabiiriz. Metamask cüzdanı kullanımını bilmiyorsanız bu linke tıklayarak sizler için hazırlamış olduğumuz detaylı vidoeyu izleyerek öğrenebilirssiniz. Platform üzerinde  likidite sağlama, alım satım yapma, satake etme ve farm yapma seçenekleri mevcuttur. Tüm bunları yapabilmek için cüzdanınızda ufak miktarda BNB bulunmalıdır (işlem ücretleri için).

PancakeSwap Exchange (Alım Satım) Nasıl Yapılır ?

PancakeSwap anasayfasına geldikten sonra tarde bölümünden exchange kısmını seçerek BNB veya BUSD işlem çifti olan herhangi bir bep20 token’ı  alabilir veya aldığınız tokenları satabilirsiniz. Binance’dan metamask cüzdanına Bep20 ağını kullanarak BNB göderebilirsiniz.

Likidite Ekleme

Likidite sağlamak için, mevcut likidite havuzlarından herhangi birine para yatırmak için “havuzlar” sekmesine giderek bir likidite çifti seçip likidite ekleyebilirsiniz. Bunu yaparak karşılığında bir Likidite Sağlayıcı (LP) tokenları alırsınız. Tüm kullanıcılara dağıtılan LP tokenları, her kullanıcının platformu kullanmak için ödediği işlem ücretlerinin bir kısmından alınır. Ortalama %0,2 ücretin %0,17’si doğrudan LP token sahiplerine yeniden dağıtılırken, ücretin geri kalanı platformu korumak için PancakeSwap Hazinesinde tutulur.

Farm Yapma ?

Farming, bankalardaki mevduatlardan yıllık yüzde getiri elde etmenin kripto para birimi eşdeğeridir. Yatırımcılar portföylerindeki uzun vaadeli varlıklardan extra bir gelir elde edebilmek için varliklarını farm edebilirler böylelikle kripto para birimi değerleri zamanla artar. Farming akıllı sözleşmeler yoluyla kripto para birimi ödünç vererek pasif gelir kazanmanın bir yoludur. Farming yapabilmek için PancakeSwap ana sayfasından “Farms” sekmesine tıklayın ve LP tokenlarınızla eşleşen işlem çiftlerden herhangi birini seçebilir va farming yapabilirsiniz. Ödüllerini istediğiniz zaman harvest ederek cüzdanınıza çekebilirsiniz.

İlgili Linkler: 

PancakeSwap Kullanımı Detaylı Video: https://www.youtube.com/watch?v=HhdE1Kg40wo

Metamask Cüzdan Kullanımı: https://www.youtube.com/watch?v=yyIhoL21ADo 

PancakeSwap CoinMarketCap Verileri: https://coinmarketcap.com/currencies/pancakeswap/

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir