Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.855
% 2.39
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.855
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Onchain Uyarısı: Bitcoin’de Kar Alındı! Fiyat?

Onchain Analizi Balinalar

Onchain Uyarısı: Bitcoin’de Kar Alındı! SOPR verilerine dayanarak yapılan analizler, kısa vadeli yatırımcıların BTC’yi elde tutma sürelerine odaklanarak büyük bir kar realizasyonunun yaşandığını gösteriyor. Bu durum, kısa vadeli yatırımcıların fiyatların yükselmesiyle birlikte karlarını alma eğiliminde olduklarını ve bu nedenle fiyatların aşağı yönlü bir baskı altında olduğunu işaret ediyor.

Özellikle, 13 Mart’ta zincir üzerindeki SOPR verileri, daha önce boğa piyasalarının zirvesine benzeyen bir kar alma dalgası yaşandığını gösterdi. Bu tür bir hareket genellikle nadir görülür ve piyasanın yönü hakkında önemli ipuçları sunabilir. Ancak, bu durumun sadece bir boğa piyasasının zirvesinin bir işareti olarak yorumlanması zor. Çünkü yaklaşan BTC spot ETF’si ve kurumlar ile bireylerden gelebilecek potansiyel yeni girişler gibi faktörler, piyasada daha fazla değişkenlik ve yön belirleyici etkiler yaratabilir. Sonuç olarak, Onchain Analizi: Bitcoin’de gelen büyük kar alımları düşüşleri daha da tetikleyebilir.

quicktake-image
Kaynak: CryptoQuant

Dikkatinizi çekebilir: Bitcoin Yükselişi Lüks Saatleri de Etkileyebilir

Şu an için kısa vadeli bir düzeltme dönemi yaşanıyor gibi görünse de, 2024 yılında güçlü bir boğa piyasasının tekrar görülme ihtimali oldukça yüksek. Çünkü kripto para birimlerine olan genel talep artış gösteriyor ve yeni katılımcılar ve kurumsal oyuncular piyasaya dahil olmaya devam ediyorlar. Bu durum, BTC’nin uzun vadeli görünümünün olumlu olduğunu düşündürüyor ve fiyatların önümüzdeki dönemde yeniden yükselmesini destekleyebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir