OKX ve Axelar, kripto geliştiricileri için deneyimi basitleştirmek ve geliştirmek ve aynı zamanda zincirler arası ve zincir dışı entegrasyonları iyileştirmek için tasarlanmış yeni teknoloji geliştirme yığınlarını piyasaya sürdü.
OKX Teknolojisine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
OKX, geliştiricilerin Ethereum, Bitcoin ve Solana dahil olmak üzere 100’den fazla blok zincirinde uygulamalar oluşturmak için kullanabilecekleri açık kaynaklı bir araç, yazılım geliştirme kitleri (SDK’lar) ve API’ler paketi olan OKX OS’yi tanıttı. Yığın, OKX Cüzdanının arkasındaki aynı teknolojiden yararlanıyor ve geliştiricilerin uygulamalarını birden fazla zincirde kolayca ölçekleyebilmelerini sağlayarak geliştirme sürecini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
Bu arada Axelar, izinsiz zincirler arası bağlantıları etkinleştirmeye odaklanan Mobius Geliştirme Yığını’nı (MDS) piyasaya sürdü. OpenZeppelin kütüphaneleriyle entegre olan bu yığın, geleneksel köprülere ihtiyaç duymadan Solana, Stellar ve XRP Ledger gibi çeşitli Katman 1 (L1) blok zincirleri arasında sorunsuz birlikte çalışabilirliği kolaylaştırmak için oluşturuldu. Axelar’ın yığını ayrıca, stake edilmiş AXL token’ları ile güvence altına alınan Interchain Amplifier’ı sunar ve zincirler arası token’lar oluşturmak ve gerçek dünya varlıklarını token’laştırmak için Interchain Token Service (ITS) gibi araçlar sağlar.
Her iki platform da merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) geliştirmenin karmaşıklığını azaltmayı ve blok zinciri ekosistemleri arasında birlikte çalışabilirliği geliştirmeyi amaçlamaktadır. OKX’in teklifi, 100’den fazla zinciri destekleyerek geliştirici dostudur; Axelar’ın yığını ise köprüler olmadan zincirler arası iletişimi vurgulayarak zincirler arasında hem ölçeklenebilirliği hem de işlevselliği iyileştirir. Ek olarak, Axelar’ın MDS’si, yenilikçi kullanım durumlarını desteklemek için AI yardımcı işlemcileri veya sıfır bilgi (zk) kanıtları gibi zincir dışı entegrasyonları kolaylaştırır.
İlginizi çekebilir: Bitwise, İlk Spot XRP ETF’si İçin Başvuruda Bulundu!
Bu lansmanlar, kapsamlı altyapı çözümleri oluşturarak geliştiriciler ve kullanıcılar için katılım deneyimini iyileştirme yönündeki daha geniş bir Web3 eğilimini yansıtır. Örneğin W3.io, blok zincirleri arasında birden fazla hizmeti koordine etmek, NFT basmak, oyunlardaki başarıları yönetmek ve zincir dışı kaynakları entegre etmek gibi karmaşık görevleri desteklemek için gelişmiş bir kahin görevi gören Orchestration Cloud üzerinde çalışıyor.
Bu gelişmeler birlikte, geliştiricilerin birlikte çalışabilir, ölçeklenebilir ve daha erişilebilir merkezi olmayan uygulamalar oluşturabilecekleri daha bütünsel ve birbirine bağlı bir ekosistem yaratıyor.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.