Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$68.035
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 68.035
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Nvidia Davası Kripto Sektöründe Yasal Fırtına Korkusu Yaratıyor

Nvidia

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi’nin, çip devi Nvidia ile bir grup yatırımcısı arasındaki yeniden canlandırılmış yasal çatışmanın devam etmesine izin vermesi, kripto sektörünü bir dizi “yersiz menkul kıymet davalarına” maruz bırakabilir, endüstri savunuculuk grubu endişe ediyor.

TDC Nvidia’nın Yüksek Mahkeme Temyiz Başvurusunu Destekliyor

Dijital Ticaret Odası (TDC), daha önce Dijital Ticaret Odası olarak bilinen bu grup, Nvidia’nın geçen Ağustos ayında bir temyiz mahkemesinin kararını reddetmesi için ABD Yüksek Mahkemesi’ne başvurdu. Bu dava, Nvidia’nın kripto madencilerine sattığı GPU miktarını az gösterdiği iddiasıyla açılan davayı yeniden canlandırdı. TDC, 20 Ağustos’ta bir dostane görüş bildiriminde bulunarak bu davanın reddedilmesini talep etti.

Ticaret Odası’nın kurucusu ve CEO’su Perianne Boring, “Kripto para endüstrisi ve bu yüksek büyüme döngüsüne dair temelsiz olumsuz algılara dayanan yersiz menkul kıymet davalarının olası artışı riski karşısında devreye girmemiz gerektiğini hissettik,” dedi.

TDC, başvurusunda, Nvidia’ya karşı açılan toplu davanın, kripto sektörü ve Nvidia’nın satışları hakkında “desteksiz varsayımlar ve çıkarımlar” üzerine kurulu bir uzman yargısına dayandığını savundu.

Davacıların, iddialarını destekleyen “belirli bir belge, sunum, tanıklık veya herhangi bir iç materyal” belirleyemediklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir: Solana Protokolü, Squeezy.lol ile Uzun Pozisyonlar Sunuyor

“Başka davacıların, başka uzmanları işe alıp aynı şeyi yapmasını engelleyecek hiçbir şey yok. Kripto para sektöründeki en yenilikçi işletmeler gibi birçok işletme de en çok etkilenenler olacak.” dedi.

TDC üyeleri arasında Binance, Ripple ve Crypto.com gibi kripto sektörünün büyük oyuncuları bulunuyor.

Nvidia ve CEO Jensen Huang Hakkındaki İddialar

2018 yılında yapılan şikayette, Nvidia CEO’su Jensen Huang’ın, sektöre çok fazla ekipman sattığını kamuya açıklamaktan kaçındığı ve yaklaşık 1 milyar dolarlık GPU satışını gizlediği iddia edildi.

Daha sonra, madencilerin satışları yüksek tutmaya devam ettiği ve Nvidia’nın mali performansının kripto piyasası ile paralel düştüğü ortaya çıktı.

TDC, bu davanın 1995 tarihli Özel Menkul Kıymetler Dava Reformu Yasası’nda (PSLRA) belirlenen kılavuzları baltaladığını ve bu kılavuzların gereksinimlerini karşılamadığını savundu. Bu yasa, bir davanın, her bir iddia edilen yanıltıcı ifadeyi kesin olarak belirtmesini, neden yanıltıcı olduğunu açıklamasını ve iddiayı destekleyen kanıtlar sunmasını zorunlu kılıyor—bu grubun söylediğine göre toplu şikayet bu gereklilikleri yerine getirmedi.

Davacıların başarılı olması durumunda, Ticaret Odası, “bu durum, spekülatif ve desteksiz iddiaların mahkemede başarıya ulaşmasına izin verecek tehlikeli bir emsal teşkil edecektir” uyarısında bulundu.

Onları pahalı davalarla yüklemek ve yatırımları caydırmak suretiyle,” olası bir dava dalgasının kripto işletmelerini yenilikten alıkoyacağını söyledi.

Organizasyon “Sonuçta, bu durum blockchain teknolojisinin yayılmasını engelleyecek ve PSLRA’nın yeni, yüksek teknoloji endüstrilerine sağlaması gereken korumaları baltalayacaktır,” diye uyardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Nvidia Davası Kripto Sektöründe Yasal Fırtına Korkusu Yaratıyor” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitcoin ETF'leri Perşembe Günü 64,9 Milyon Dolar Net Giriş Gördü - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Jerome Powell Jackson Hole'da Faiz İndirimi Sinyali mi Verecek? - Coin Mühendisi

  3. Pingback: Bitcoin Balinası Yaklaşık 5 Milyon Dolar Zarar Etti - Coin Mühendisi

  4. Pingback: Yapay Zeka Endüstrisi Balona mı Gidiyor? - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir