Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.780
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.780
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Norveç Yetkilileri, Ronin Saldırısından 5,7 Milyon Doları Geri Aldı

Ronin

Norveç yetkilileri tarafından dondurulan ve iade edilen Ronin saldırısı ile bağlantılı 5,7 milyon dolar değerindeki para.

Sky Mavis tarafından tasarlanan Ronin, oyna-kazan web3 oyunu Axie Infinity’yi desteklemek amacıyla geliştirilmiş bir Ethereum yan zinciridir.

Sky Mavis, “Norveç Ulusal Ekonomik ve Çevresel Suçları Soruşturma ve Kovuşturma Kurumu (Økokrim), Ronin köprü olayından çalınan 5,7 milyon doları başarıyla dondurup iade etti.” diye bir açıklama yaptı.

İlginizi Çekebilir: CoinGecko Veri İhlali! 24 Bin Kimlik Avı E-postası Gönderildi

Axie Infinity web3 oyun geliştiricisine göre, varlıkları geri almak polis, avukatlar, muhasebeciler ve Chainalysis gibi blok zinciri izleme firmalarının müdahalesini gerektiriyor. Fonların %15’inin masraflar için kullanılacağı, geri kalanının ise Axie Infinity hazinesine aktarılacağı doğrulandı.

Sky Mavis, “Bu varlıkların Axie ve Ronin toplulukları için aranması ve geri alınması konusunda gösterdikleri kararlılıktan dolayı özellikle Økokrim ve ABD’deki FBI’a teşekkür etmek istiyoruz,” dedi.

Oyun geliştiricisi, kolluk kuvvetlerinin şimdiye kadar yaklaşık 40 milyon dolarlık ilgili varlığı dondurduğunu iddia etti; ancak, bu varlıkların geri alınmasının biraz zaman alacağını ve şu an için kesin bir zaman çizelgesi veremediğini belirtti.

İlginizi Çekebilir: ABD İstihdam Verileri Sonrası Kripto Piyasasında Düşüş!

The Block veri havuzuna göre, Mart 2022’deki Ronin saldırısı, yaklaşık 600 milyon dolarlık kripto varlık kaybıyla bugüne kadarki en büyük DeFi saldırısı olarak kayıtlara geçti. Ocak 2023’teki 100 milyon dolarlık Harmony köprü saldırısı gibi diğer saldırıların yanı sıra, bu saldırının Kuzey Koreli siber suç ekibi Lazarus Grubu’na atfedildiği belirtildi.

Saldırı, 173.600 ETH (o dönemde yaklaşık 590 milyon dolar) ve 25,5 milyon dolar değerinde USDC stablecoin çaldı.

Özellikle saldırı sırasında, saldırganlar Ronin ağındaki dokuz orijinal doğrulayıcı özel anahtarından beşini ele geçirdi. Ardından, saldırgan sahte işlemleri yetkilendirip gerçekleştirerek Ronin köprüsünden, yani Ronin yan zincirinden Ethereum ana ağına varlık aktaran bir köprüden, fonları çalabildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Norveç Yetkilileri, Ronin Saldırısından 5,7 Milyon Doları Geri Aldı” te bir düşünce

  1. Pingback: FriendTech Base'ten Ayrılıyor, Yeni Blockchain'e Geçiyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir