Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.862
% 2.09
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.862
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Nijerya, Kullanıcıların Verilerini Binance’dan İstiyor

Nijerya hükümeti, Binance’den ülkedeki en önemli 100 kullanıcı hakkında bilgi sağlamasını talep etti.

Financial Times’ın 13 Mart tarihli haberine göre, Nijerya yetkilileri Binance’in en önemli 100 kullanıcısı hakkındaki bilgilere ek olarak, son altı aylık işlem geçmişlerini de talep etti.

Rapora göre, Nijerya ulusal güvenlik danışmanı ofisi ayrıca Binance’den tüm ödenmemiş vergi yükümlülüklerini istedi. Nijerya, Binance’in yerel para birimi Nijerya Nairası üzerinde kritik bir etkiye sahip olduğunu savunuyor.

Cumhurbaşkanlığı bilgi ve strateji danışmanı Bayo Onanuga, Binance ve diğer kripto platformlarının Nairayı manipüle ettiğini ve yerel itibari para biriminde büyük bir düşüşe yol açtığını iddia etti. Yetkili ayrıca Binance gibi platformların ülkede yasaklanmasını önerdi.

Nijerya yetkilileriyle diyalog kurma çabalarına yanıt olarak, yerel savcılar iki üst düzey Binance yöneticisi olan Tigran Gambaryan ve Nadeem Anjarwalla’yı gözaltına aldı. Yönetici yetkililer, Binance’in Şubat sonunda tüm Naira işlemlerini kaldırmasına ve akranlar arası Naira işlemlerini durdurmasına rağmen hala gözaltında tutuluyor.

Nijerya

Onanuga’nın haberlere göre yaptığı açıklamada, Gambaryan ve Anjarwalla’nın Nijerya yetkilileriyle işbirliği yaptığını ve “çok fazla bilgi” sağladığını belirtti. Ayrıca Nijerya’nın, “Nijerya ekonomisini gerçekten mahvettikleri” için 10 milyar dolarlık bir ceza vermeyi planladığını da ima etti.

Ulusal güvenlik danışmanı ofisi yaptığı açıklamada, “kolluk kuvvetlerine çalışmalarını yürütmeleri için alan ve zaman tanıyalım. Sonuçlar zamanı gelince kamuoyuna açıklanacaktır.” dedi.

Binance, Nijerya yetkililerinin suçlamalarının içeriği hakkında yorum yapmayı reddetti. Binance sözcüsü ayrıca, borsanın Nijerya’dan ayrılmadığını, ancak tüm Naira işlem çiftlerini ve işlemlerini kaldırdığını söyledi.

Bununla birlikte, bazı çevrimiçi kullanıcılar, Binance’in bu durumda Nijerya’daki kullanıcılarına hizmet verme yeteneğini sorguladı. Bir yorumcu X’te, “Eğer bir şirket NGN [Naira] ile ilgili hizmetleri durdurursa, bu onların ellerini Nijerya ile ilgili her şeyden çekmeleri anlamına gelir” dedi.

Nijerya, son birkaç yılda dünyanın en hızlı büyüyen kripto ekonomilerinden biri haline geldi. Aynı zamanda 2023 yılında kripto para birimi benimsenme oranı açısından dünyanın en büyük ikinci ekonomisi. Ağustos 2022’de Nijerya, Google aramalarında “kripto para birimi” veya “kripto satın al” aramalarına göre dünyanın en kriptoya takıntılı ülkesi olarak adlandırıldı.

Financial Times’a göre, Nijerya Haziran 2023’te yıllardır sürdürdüğü sabit kur politikasını terk etti ve Naira’nın serbestçe işlem görmesine izin verdi. Ülke daha sonra rekor seviyede enflasyonla karşı karşıya kaldı. Nijerya Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre, Ocak 2024’te Nijerya’nın tüketici enflasyonu 13. ayı üst üste neredeyse %30’a yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir