Son Blockchain verileri, 2022 yılının ilk ayında aktif adres sayısında bir artış olduğunu ortaya koyuyor.
Aktif adres sayısındaki artışa liderlik eden Binance Smart (IS:SMART) Chain (BSC), elde edilen verilere göre Ocak ayında 10,4 milyon adres sayısı ulaştı. Hacim açısından dünyanın en büyük borsasının Blockchain ağını 5,44 milyon aktif adres sayısıyla Ethereum ağı izledi. Bu iki büyük Blockchain ağını 3,4 milyon ile Ronin, 2,36 milyon ile Polygon, 714 bin adresle Avalanche ve 414 bin aktif adresle Fantom izledi.
Binance Smart Chain tabanlı projelere ilgi artıyor
Binance Smart Chain’deki aktif adres sayısındaki bu önemli miktarda artış, kullanıcıların Blockchain ağı üzerinde çıkarılan yeni projelere yoğun ilgi gösterdikleri şeklinde yorumlanabilir.
BSC tabanlı merkezsiz borsalar PancakeSwap ve PooCoin hemen hemen her gün yeni kripto paraların piyasaya sürüldüğü platformlar oluyor. Ortaya çıkan bu projelerin çoğunda kârlı işlemler söz konusu olmasa da son günlerde popüler hale gelen Baby Dogecoin (BabyDoge), öne çıkan projelerden biri oldu.
Ethereum ağında görülen aktif adres sayısındaki artış ise NFT sektörüne ve oyna-kazan oyunlarına bağlanıyor.
NFT sektörü, 2022 yılında da talep görmeye devam ederken bu sektörde hakim pazar payına sahip olan Ethereum ağı, milyarca dolarlık işlem hacimlerine ev sahipliği yapıyor. Ethereum tabanlı NFT platformları arasında en çok bilineni OpenSea, Ocak ayında 5 milyar dolara yaklaşan işlem hacmiyle yeni bir rekor kırdı.
Ethereum balinaları son günlerde hareketlendi
Diğer yandan kripto para borsası Binance’ten son günlerde büyük miktarlı Ether çıkışları dikkat çekti.
Bu yüksek miktarlı transferler arasında en dikkat çekeni Binance’ten anonim bir cüzdana çekilen 90.000 ETH oldu. Popüler Blockchain ağı izleme hesabı Whale Alert, işlemin 3 transferde gerçekleştiğini raporladı. Bugünkü Ethereum fiyatına göre Binance’ten çıkarılan bu Ether miktarı yaklaşık 200 milyon dolar değerinde.
Ethereum fiyatında son durum
Ethereum, 2021 yılında önemli bir yükseliş kaydettikten sonra Ocak ayında yüzde 26 oranında değer kaybı görerek ayı 2.686 dolardan kapattı. 2021 Aralık ayında da Ethereum’un yüzde 20 oranında değer kaybı söz konusuydu. Düşüş eğilimi Şubat ayında da devam ederken Ethereum fiyatı, Kasım ayı zirvesinden bu yana neredeyse yüzde 50 oranında değer kaybı gerçekleştirdi.
Ethereum’un borsa hareketlerinde artış
Ethereum borsa hareketleri ise fiyat düşüşü devam ettikçe artmaya devam ediyor. Ocak ayında görülen sert düşüşlerin ortasında borsalara aktarılan Ethereum miktarında artış görülürken Şubat ayı ile birlikte bu eğilimin tersine dönmeye başladığı görülüyor.
Son yüksek miktarlı transferler, balina olarak tabir edilen yüksek miktarlı cüzdanlara sahip yatırımcıların varlıklarını borsalardan soğuk cüzdanlara çektiğine işaret ediyor.
Blockchain analiz firması Santiment, en büyük 10 kripto para borsası adresleri dışında güncel durumda 24,31 milyon ETH’nin bulunduğunu ve bu ilk 10 borsa adresinde ise 5,83 milyon ETH olduğunun altını çizdi. ETH 2.0 mevduat sözleşmesinde ise şu anda 9 milyondan fazla Ether tutulduğu biliniyor.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.