Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$68.805
% 0.45
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 68.805
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

NFT Sanatçıları, SEC’i NFT Kuralları Nedeniyle Dava Etti

SEC NFT

İki sanatçı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yetkisinin değiştirilemez tokenları (NFT’ler) kapsayıp kapsamadığını öğrenmek için SEC’e dava açtı.

Davacıları savunan avukatlar, hukuk profesörü ve film yapımcısı Brian Frye ve şarkıcı Jonathan Mann, NFT sanat eserlerini üretirken ve pazarlarken hangi eylemlerin ABD menkul kıymet kurallarını ihlal edeceği konusunda sorular sordular.

29 Temmuz tarihli mahkeme belgesi, avukatların sanatçıların NFT sanat eserlerini halka satmadan önce “kaydettirmeleri” gerekip gerekmediğini ve sanatlarını satın almanın “riskleri” hakkında kamuya açıklama yapmaları gerekip gerekmediğini sorguladığını ortaya koyuyor.

Taylor Swift konser biletlerini bir model olarak kullanan Frye ve Mann’ın avukatları, SEC’in NFT’leri menkul kıymet olarak sınıflandırmasının saçma olacağını savundular.

Swift, ikincil piyasada satılan konser biletlerini satıyor ve bu etkinlikleri desteklemek için yorumlar yapıyor, ancak SEC’in Swift biletlerini veya hatıra eşyalarını menkul kıymet olarak sınıflandırması “tamamen anlamsız” olurdu.

İlginizi Çekebilir: Apple Intelligence Ertelendi: iOS 18.1 Ne Zaman Çıkacak?

Jonathan Mann ve Brian Frye birçok yönden Taylor Swift’ten farklı olsalar da, bu durumda tam olarak aynı duruşu sergiliyorlar. Sanatçılar doğası gereği, dijital eserlerini SEC soruşturmasından veya dava açılmasından bağımsız olarak yaratmak ve pazarlamak istiyorlar.

Dava, Frye ve Mann tarafından başlatılan NFT projeleri üzerindeki SEC’in “yasadışı uygulama eylemlerine” karşı ihtiyati tedbir ve beyan edici yardım talep ediyor.

Geçen Ağustos ayında, SEC, YouTube kanalı ve podcast Impact Theory’ye karşı ilk NFT davasını açarak, kurucunun Founders Key NFT’lerinin satın alınmasını bir yatırım olarak görmeleri için potansiyel yatırımcıları motive ettiğini ve alıcıların bu satın alımlardan kâr elde etmeyi bekleyebileceğini iddia etti.

“SEC’in Taylor Swift şarkılarını veya koleksiyonlarını menkul kıymet olarak bulduğunu (veya yalnızca NFT formunda piyasaya sürüldüğünde menkul kıymet olarak kabul edildiğini) ve bunların yok edilmesini emrettiğini hayal edin,” diye şiddetle itiraz etti Frye ve Mann’ın avukatları, SEC’in iddialarına karşı, “bu imkansız görünüyor.” Ancak tam olarak bu Impact Theory ve SC2’ye oldu.

Avukatlar, “SEC’in yaklaşımı, yalnızca yeni ve hızla büyüyen bir teknolojiyi deneyen veya bunu tercih edilen medya olarak seçen sanatçıların ve yaratıcıların geçim kaynaklarını tehdit ediyor,” diye vurguladılar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir