Görünüşe göre kriptoda haftanın teması “yükselenler ve düşenler” oldu ve NFT’ler de bir istisna değildi. 2022’nin ikinci tam haftasına başlarken, NFT manzarasında gözden geçirilecek çok sayıda eylem vardı. Sayısız gelişmenin olduğu NFT alemini takip etmek oldukça güç. Bu yüzden coinmuhendisi.com olarak NFT’lerin harika dünyasında yolculuk edip, önemli gelişmeleri, NFT’leri dikkatinize sunuyoruz. Şimdi ayrıntılar…
Haftanın NFT haberleri
OpenSea hacimleri yıla başlarken patladı. En büyük kripto para tokenlerinden bazıları 2022’ye zorlu bir başlangıç yapmış olsa da, OpenSea’nin hacmi biraz olsun yavaşlamadı. Aslında, Dune Analytics’e göre, bu yıl OpenSea’de her gün (ETH cinsinden) günlük hacimler, 2021’in 4. çeyreğindeki herhangi bir günden daha fazla oldu. NFT’ler bu yıl başında OpenSea‘de tam anlamıyla patlama yaşıyor. Hacim, OpenSea ve MetaMask gibi büyük araçlarda merkezileşme endişesi etrafında artan tartışmalara rağmen geliyor.
BAYC tartışması… Bored Ape Yacht Club (BAYC) ilhamının kökleri nereden kaynaklanıyor? Konseptin kreatörünün (Yuga Labs) dayandığı çağrışımlar nelerdir? Bu sorular haftalardır devam edegelen Bored Ape Yacht Club tartışmasında bu haftada öne çıkan sorular oldu.
CES’ten: Samsung, 2022 TV’lere NFT desteği ekleyecek. CES, tarihsel olarak, her yıl büyük haberlere, yeni duyurulara ve çılgın konsept gösterilerine ev sahipliği yapan en büyük geleneksel teknoloji konferanslarından biri olarak görülüyor. Bu yıl, gösterinin NFT yıldızı, 2022 akıllı TV’lerinde NFT entegrasyonunu açıklayan Samsung‘du.
GameStop NFT’leri yolda. RadioShack, yeni bir DeFi aracı olarak yeniden markalaşırken ve meme hissesi AMC, başka bir eski teknoloji ve eğlence markası, kriptoda çok sayıda manşet buldu. Teknoloji ve eğlence markası GameStop, NFT alanına giriyor. Bu haftaki haberlere göre GameStop, bu yıl NFT pazarını tanıtmak için 20+ kişilik bir ekip kurdu.
Nas, NFT alanına giren en son Hip-Hop sanatçısı oldu. Hip-hop ve elektronik müzik, çoğunlukla NFT’ler söz konusu olduğunda gerçekten önde gelen türler olmuştur. Eminem‘in (yakın zamanda kendi Bored Ape’ini satın alan) ve Jay-Z’nin (kendisi bir CryptoPunk sahibi) geçen yıl kripto işine girdiğini gördük ve şimdi efsanevi hip-hop sanatçısı Nas, alana giren en son sanatçı oldu. Nas, mevcut iki NFT ve üç telif hakkı teklifi aracılığıyla iki parça için telif ücreti sunmak için 3LAU’nun Royal platformuyla ortak olacak. Nas, platformda telif haklarını ilk satan kişi olacak.
K-Pop grubu BTS, düşük taraftar yanıtına rağmen NFT yayınlıyor. BTS, k-pop’taki en büyük isimlerden biri ve 2022’ye hayran kitlesine sahip yeni bir NFT duyurusu ile başlıyor. Hayranların sürdürülebilirlikle ilgili temel endişelerini dile getiren BTS, üzgün hayranlara NFT serisinin karbon ayak izi etkisinin son derece küçük olacağını belirterek yanıt verdi – ancak çoğu ikna olmadı. BTS, finansal hizmetler firması Dunamu ile bir ortaklık sayesinde, ne olursa olsun ilerleyeceklerini söyledi. Dunamu, geçen ay BTS ile eşleştirilen Kasım ayında ilk NFT’lerini yayınladı ve yeni yıla girerken manşetlere çıkmaya devam ediyor.
Balmain ve Barbie, NFT’lerle en son moda entegrasyonunu görüyor. Balmain’in Barbie ile son ortaklığının izniyle, bu hafta üç yeni moda tabanlı NFT piyasaya çıkıyor. Üç NFT, MintNFT‘de açık artırma yoluyla satılacak. Balmain, geçen yıl alana giren Burberry ve Gucci (sadece birkaç isim) gibi büyük moda markalarını takip ederek geçen ay güçlü bir NFT atılımı yapmaya başladı. Ve Barbie üreticisi Mattel için, marka daha önce Hot Wheels NFT’leri piyasaya sürdüğü ve Gary Vaynerchuk’un VeeFriends projesinin beğenileriyle eşleştiği için, bu onların uzaya ilk girişi değil. Mattel Başkanı ve COO’su Richard Dickson, benzersiz bir ortaklık olarak tanımlanabilecek şekilde, Balmain’i “Barbie’ye özgü ikonografiyi dijital sanat ve fiziksel modanın modern bir yinelemesine dönüştürmek için mükemmel bir ortak” olarak tanımladı.
Ali Ata’dan politik NFT’ler
Daha önce Ekrem İmamoğlu‘na seçim desteği amacıyla yaptığı müzikler nedeniyle gündeme gelen Ata’dan şimdi de Recep Tayyip Erdoğan için 3 şarkı geldi! Aynı zamanda bu şarkılar en gelişmiş teknolojil altyapı olarak kabul edilen blockchain üzerinde sunuldu. NFT olarak satışa sunulan eserler Opensea platformunda meraklıların beğenisine sunuldu. Ali Ata adlı girişimci son girişimini Recep Tayyip Erdoğan için bestelediği 3 şarkı yaptı. Şarkılardan biri Kürtçe ve aynı zamanda çevre dostu bir kripto para birimi olan Polygon üzerinden satışa sunulmuş.
Sanatçı Refik Anadol, metaverseye adım attı. Sanatçı Refik Anadol daha önce birçok eserini NFT olarak satışa çıkarmıştı. Anadol bu kez de metaverse alemine giriş yaptığını söyledi. Anadol’un projesinin adı DATALAND. Metaverse projesi, sinir-bilimi alanında bir proje olacak. Sanatçı, metaverse projesini şu şekilde duyurdu:
Sevgili Dostlar, duyurmaktan çok heyecanlıyız: DATALAND-algı, varlık ve duyum arasındaki ilişkiyi yeniden tanımlayacak dünyanın ilk çok duyusal Metaverse projesi.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.