Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$96.340
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 96.340
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

NFT Piyasası İncelemesi: İşte Büyük Gelişmeler!

2022’nin üçüncü haftasında da, NFT manzarasında gözden geçirilecek çok sayıda eylem var. Sayısız gelişmenin olduğu NFT alemini takip etmek oldukça güç. Bu yüzden coinmuhendisi.com olarak NFT’lerin harika dünyasında yolculuk edip, önemli gelişmeleri, NFT’leri dikkatinize sunuyoruz. OpenSea’deki taze gelişmeler, yeni LookRare pazarının etrafındaki tartışmalar, dolaşıma giren yepyeni bir büyük marka listesi ve Wikipedia, NFT’lerin sanat olup olmadığı konusunda yeni tartışmalar… Şimdi ayrıntılar…

NFT haberleri

OpenSea hacimleri roketlenmeye devam ediyor, platform 1 milyon cüzdanı aştı. 2022’deki her bir gün, OpenSea’de 2021’deki herhangi bir Q4 gününden daha fazla günlük ETH hacmi gördü. OpenSea önceki tavanları aşıyor ve şu anda 1 milyonun üzerinde aktif kullanıcı cüzdanına sahip. Ocak, OpenSea için şimdiye kadarki en büyük ay olma yolunda ilerliyor.

Yeni marka etkileşimi: Gap, Crocs, Hennessy ve Mercedes-Benz. Hazır giyim markası Gap’in bu hafta NFT’lere Tezos ile yaptığı ilk girişimi anlatan kapsamlı bir raporu ele aldık. Ancak, her hafta piyasaya yeni giriş yapmaya başlayan yeni markaların büyüyen bir listesi var. Eğlence ayakkabısı şirketi Crocs, bu hafta NFT’lere ilk girişlerini ima eden bir ticari marka başvurusunda bulundu. Bu arada, konyak şirketi Hennessy, yaklaşık çeyrek milyon dolar fiyatla özel bir konyak ve eşleşen NFT olan ‘Hennessy 8’i piyasaya sürmek için BlockBar ile takım oluyor. Mercedes-Benz de birinci sınıf bir proje üzerinde çalışıyor ve bu ayın sonunda Nifty Gateway’de piyasaya sürülecek olan beş farklı uluslararası sanatçıyla birlikte özel G-Sınıfı NFT’lerin küratörlüğünü yapıyor.

Wikipedia ve NFT’lerin sanat olup-olmadığı tartışması… Şimdilik “sanat değil”. Wikipedia editörleri bu hafta en büyük NFT sanat satışlarından bazılarının “yaşayan sanatçıların en pahalı sanat eserleri” kriterlerine uyup uymayacağını değerlendirmek için bir yuvarlak masa tartışması için oturdular ve NFT’lerin sanat olup olmadığı konusundaki son tartışma olmayacak bu.

Kongre adayları bağış toplama için NFT’lere dönüyor. Kongre kesinlikle NFT’leri konuşmaya hazır değil, ancak bu adayların bağış toplamada NFT’lerden yararlanmalarını engellemiyor. Bir Arizona adayı yakın zamanda iki günden daha kısa bir sürede yarım milyon dolardan fazla para topladı. Bu tür finansman mekanizmaları daha fazla düzenlemeye yol açabilir mi? Göreceğiz…

IRL NFT

İngiliz mağaza Selfridges, görünüşte ilk “tezgah üstü NFT’leri” piyasaya sürecek. Bu ayın sonundan itibaren, mağazanın Londra‘daki amiral gemisi konumu, “Universe” başlıklı bir serginin parçası olarak fiyatı 2.700 ila 137.000 dolar arasında değişen yaklaşık 1.800 NFT’yi piyasaya sürecek. Sergi aynı zamanda sanatçı Victor Vasarely’nin ender fiziksel parçalarını da içerecek ve efsanevi moda tasarımcısı Paco Rabanne’yi kutlayan NFT’leri içerecek.

LookRare devreye giriyor. Yeni NFT pazarı LookRare bu hafta yayına girdi ve birçok sanatçı ve koleksiyoncu OpenSea’nin büyüme eksikliğinden, devam eden merkezileşmeden ve daha fazlasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdiği için NFT topluluğu genelinde önemli bir konuşma konusu oldu. Bazı raporlara göre, LookRare günlük hacmi hızla 500 milyon dolara yaklaşıyor. LookRare, platformda stake edilebilen yerel bir platform tokeni olan LOOKS’u sunuyor.

Tarantino ve Miramax, Pulp Fiction’ NFT’leri üzerinde savaşmaya devam ediyor. Efsanevi yönetmen ve yazar Quentin Tarantino‘nun NFT girişiminin hikayesini ilk kez ele aldığımızdan bu yana yaklaşık 75 günden fazla zaman geçti ve 3 aydan kısa bir süre içinde projeler bir tartışmaya yol açtı. Şimdi 48 saatten az bir süre sonra, Miramax’ın geri çekilmesine rağmen Tarantino, NFT’leri yayınlayacak gibi görünüyor.

Ülkemizin ilk fiziksel NFT sergisi ‘’NFT.İST: ÖTE’’ 14 Ocak’ta görücüye çıktı. Yaklaşık bir hafta açık kalacak sergi Eminönü’nde CoBAC Workspace binasında açılmış durumda ve meraklılar için ücretsiz. Sergide Blockchain ve Metaverse gelişmelerinin postmodern bir bakış açısıyla ele alınışı sanat severlerin dikkatine sunuluyor. NFT sergisinde eserleri bulunuan sanatçıların listesi ise şöyle: Deniz Tölegen, Kerim Safa, Zirowun, Ali Özdaş, Abdurrahman Akkuş, İdil Dursun, Süleyman Yılmaz, Kadir Cive, Alp Yüksel, Berk Tarakçıoğlu, Seda Türeç, Fuat Değirmenci, Balkan Karışman, Ahmet Said Kaplan, Sami Sipahioğlu, Burka Bayram, sl0th ve Herzlich. Şu isimler ise sergide konuşmacı olarak yer alıyor: Robin Yayla, Bager Akbay, Aybars Dorman, Celil Öztürk, Doruk İşmen, İbrahim Enes Özkan, Enes Niş, Onur Yüksektepeli (Artkolik), Kemal Kumkumoğlu, Ceylan Arslan Köse, Hakan Ateşler (Uzmancoin), Burak Köse (Uzmancoin), Babylons, NFT Library.

Konami, NFT koleksiyonundan 162 bin dolar kazanç elde etti

Dünyaca ünlü oyunların yayıncı firması Konami, Castlevania temalı NFT koleksiyonunu 14 Ocak’ta meraklılarının beğenisine sundu. Opensea aracılığıyla 14 NFT görseli ve videosunu satan firma, 160 bin dolardan fazla gelir elde etmiş bulunuyor. Satılan ürünler arasındaki Drakula’nın Şatosu’nun dijital haritası 26.000 dolar fiyattan alıcı buldu. Alınan bilgilere göre, koleksiyonun tamamı 15 Ocak’ta tükendi. Firma gelecekte NFT’leri her satıldığında %10’a kadar bir telif hakkı kazanabileceğinden, Konami gelecekte NFT’lerden daha fazla para kazanacak gibi görünüyor. Şirket ayrıca sattığı NFT’nin gelecekte ne olacağını garanti etmediğini şu ifadelerle dile getiriyor:

Konami, yalnızca NFT’nin kullanımının sağlanmasından ve NFT için alıcı avantajlarından sorumlu olacak ve NFT’nin kendisi için herhangi bir garanti vermeyecektir.

Streaming platformu Hulu, metaverse ve NFT çalışmalarına başlıyor. Şirketin yayınladığı iş ilanı, şirketin kriptoya piyasalar ilgisinin olduğunu belli ediyor. İlan aracılığı ile şirket “yarının yayıncılarını” hedeflemek için metaverse ve/veya kripto ve NFT platformlarında geçmişi olan kişileri aradığını ilan etti. Şirket kripto ve metaverse’ü gelişmekte olan bir pazar olarak tanımlıyor. Hulu’nun ana şirketi olan Disney de geçtiğimiz dönemde metaverse ve NFT ile ilgili benzer açılımlara yer vermişti. Disney’in kripto sektörüne girişi Kasım ayında başladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir