Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$99.480
% 2.23
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 99.480
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

“Mükemmel Fırtına” 6 Analist, Altın’da Bu Seviyeleri Bekliyor!

Altın, Cuma günü yükseldi ve yatırımcıların Ukrayna krizinin sonuçlarını ve Batı’nın Rusya’ya karşı uyguladığı yeni yaptırımları yeniden değerlendirmesiyle, fiyatların aşağı sarkmadan önce %3 kadar yükseldiği bir önceki seanstaki büyük dalgalanmaların ardından istikrar kazandı. Analistlerin piyasa yorumlarını ve tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

“Yatırımcılar riskleri ve ödülleri hazmetmeye devam ediyor”

Spot altın, Perşembe günü Eylül 2020’den bu yana en yüksek seviyesi olan 1.973,96 dolara ulaştıktan sonra 1.884 dolara kadar sarktıktan sonra toparlandı. Bugün ise yazının yazıldığı sıralarda günlük %0,37 artışla 1.909 dolardan işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,74 düşüşle 1.912 dolara geriledi. DailyFX stratejisti Margaret Yang, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Yakın vadede, yatırımcılar hala Ukrayna işgali ve Batı yaptırımlarının Rusya üzerindeki etkilerinin bir sonucu olarak riskleri ve ödülleri değerlendirerek hazmetmeye devam ediyor.

UBS analistlerine göre, ‘işler kötüleşirse’ altın 2.000 doları görebilir

Rus işgali, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana bir Avrupa devletine yapılan en büyük saldırı olarak değerlendiriliyor. Capital.com baş piyasa stratejisti David Jones, enflasyon, düşen hisse senedi piyasaları ve jeopolitik belirsizliğin güvenli liman çekiciliğini artırmasıyla birlikte Şubat ayının altın için mükemmel bir fırtına olduğunu söylüyor.

Altın ve diğer değerli metallere yatırım yapan borsada işlem gören fonlar bu yıl büyük girişler gördü. UBS analistleri, “işler kötüleşirse” altının 2.000 doları görebileceğini, ancak aksi takdirde ABD reel faiz oranlarındaki ve risk duyarlılığındaki bir toparlanmanın fiyatlar üzerinde baskı yaratacağını belirtiyor.

Tai Wong: Yaptırımların, ekonomik etkisi sınırlı görünüyor

ABD Başkanı Joe Biden, Moskova’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Perşembe günü Rusya’ya bir yaptırım dalgası, Rusya’nın büyük para birimlerinde iş yapma kabiliyetini engelleyen önlemler ve bankalara ve devlete ait işletmelere yönelik yaptırımlarla vurdu. Mevcut yaptırımlar verilecek yanıtın bir sınırıysa, ekonomik etkinin sınırlı göründüğünü belirten New York’ta bağımsız bir metal traderı olan Tai Wong, konuya şöyle yaklaşıyor:

Bu nedenle, hisse senetlerinde short kapama görüyoruz.

“Değerli metal kısa vadede muhtemelen güçlü destek görecek”

Wall Street, Joe Biden’ın Rusya hakkındaki açıklamalarının ardından Nasdaq’ın yaklaşık %2 yükselmesiyle dalgalı öğleden sonra işlemlerinde yükseldi. Oanda’nın kıdemli piyasa analisti Edward Moya, şunları söylüyor:

Başkan Biden’ın bir sonraki yaptırım turunu açıklamasının ardından, altının öğleden sonraki satışları hızlandı. Bu da pek çok kişinin yeterince sert olmadığını düşündüğünü gösteriyor.  Ancak, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali bir oyun değiştirici ve güvenli limanlara olan talep yüksek kalmaya devam edecek ve altın fiyatları kısa vadede muhtemelen güçlü destek görecek.

Pablo Piovano: Altın 1.880 doları tekrar test edebilir

Altın vadeli işlem piyasalarına yönelik açık faiz, Perşembe günü yükseliş trendini genişletti ve CME Group’tan gelen gelişmiş rakamlara göre yaklaşık 1,4 bin kontrat yükseldi. Aynı doğrultuda, hacim dalgalı kaldı ve yaklaşık 287 bin kontrat arttı.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre Perşembe günkü altın fiyatlarındaki aşırı volatil seans, artan açık faiz ve hacmin ortasında gerçekleşti ve çok yakın vadede 1.880 dolar bölgesine (24 Şubat’ın en düşük seviyesi) yönelik olası bir aşağı yönlü düzeltmeye kapıyı açık bıraktı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir