WikiLeaks’e 711.5 ETH gönderen Çinli bir programcı, transferde ülkesinin ordusuyla ilgili garip bir zincir üstü mesaj ekledi.
Lezhi’nin Suçlamaları ve Finansal İşlemleri ve ETH
Takma adlı programcı “Hu Lezhi,” Çin ordusunun nano bilgisayar çipleriyle vatandaşları kontrol ettiğini iddia eden bir zincir üstü mesajla birlikte WikiLeaks’e 2 milyon dolar değerinde Ether bağışladı.
Lezhi, beyin-bilgisayar çiplerinin askeri amaçlarla geniş çapta kullanıldığını ve tüm askeri güçlerin baz istasyonları, radyolar ve nano çipler aracılığıyla vatandaşları kontrol ettiğini öne sürdü. Kendini bu teknolojilerin kurbanı olarak tanımlayan Lezhi, insan onurunu tamamen kaybettiğini ve dünyadan ayrılmak istediğini belirtti.
Ayrıca, Çin merkezli hedge fonu Kuande Investment (WizardQuant) yöneticileri Feng Xin ve Xu Yuzhi’yi çalışanlarını benzer beyin-bilgisayar silahlarıyla kontrol etmekle suçladı.
Lezhi, 10-17 Şubat tarihleri arasında WikiLeaks’e toplam 711.5 Ether gönderdi. En büyük transfer, 17 Şubat’ta yapılan ve 1.6 milyon dolar değerinde 591.6 ETH içeren işlem oldu. Bunun dışında 603 Ether Ethereum’un yakım adresine, 700 Ether “ndao.eth” cüzdanına ve 33 Ether bilinmeyen bir adrese gönderildi. Toplamda 2.047 Ether (yaklaşık 5.6 milyon dolar) transfer edildi.
WizardQuant, Şanghay ve Pekin merkezli bir hedge fonu olup nicel yatırım stratejileri uyguluyor. Şirketin kurucu ortaklarından Feng Xin baş risk yetkilisi, Xu Yuzhi ise baş yatırım sorumlusu olarak görev yapıyor.
Son dakika kripto para haberleri içn hemen tıkla!
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.