Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.622
% 0.30
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.622
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Mt. Gox’tan 9 Milyar Dolarlık Bitcoin Depremi: Piyasayı Nasıl Etkileyecek?

Mt.Gox CEO'sundan Rahatlatan Açıklama!

Bitcoin ve kripto para piyasası, Mt. Gox’tan gelecek büyük bir şoka hazırlanıyor. Peki kullanıcılar varlıklarını satacak mı?

On yıllık bir bekleyişin ve %10.000’lik bir fiyat artışının ardından, çökmüş Japon Bitcoin borsası Mt. Gox’un alacaklıları nihayet alacaklarını almaya hazırlanıyor. 2014 yılında büyük bir hack saldırısının ardından iflas başvurusunda bulunan borsa, sabırları için cömertçe ödüllendirilecek olan alacaklılarına geri ödeme yapmaya hazır.

2011 yılında, BTC’nin şu anki değerinin çok altında işlem gördüğü bir hack olayında yaklaşık 950.000 Bitcoin kayboldu. Bu coinlerin yaklaşık 140.000’i kurtarıldı ve bu da bugünkü fiyatlarla yaklaşık 9 milyar dolar değerinde BTC’nin gerçek sahiplerine iade edileceği anlamına geliyor.

İlgili Haber: BtcTürk’e Siber Saldırı Şoku: Neler Oldu, Hangi Adımlar Atıldı?

Davacılar arasında, borsanın Şubat 2014’te iflasını ilan etmesinden kısa bir süre sonra Mt. Gox ve eski CEO’suna karşı toplu dava açan Illinoisli Gregory Greene de yer alıyor. O dönemde Greene’in dondurulmuş hesabında 25.000 dolar değerinde Bitcoin vardı. Bitcoin’in değeri bugün yaklaşık 600 dolardan 60.000 doların üzerine fırladığı için, Greene’in kayıp serveti %10.000 değer kazanarak yaklaşık 2,5 milyon dolar değerinde hale geldi. Ancak, Temmuz ayında başlaması beklenen ödemelerden alacağı kesin miktar hala belirsizliğini koruyor.

Kripto para kredilendirme firması Ledn’in Baş Yatırım Sorumlusu John Glover, alacaklıların tarihi bir şansa sahip olduğunu söyledi. Glover, “Birçoğu açıkça paralarını çekecek ve varlıklarının Mt. Gox iflasında sıkışıp kalmasının şimdiye kadar yaptıkları en iyi yatırım olduğu gerçeğinin tadını çıkaracak” dedi.

“Magic: The Gathering Online Exchange”nin kısaltması olan Mt. Gox, 2014 Şubat ayında bir dizi hack saldırısının ardından kapılarını kapattı. Şirket, BTC’lerin kaybolmasından BTC’nin yapısındaki bir hatayı sorumlu tuttu. Mt. Gox’a göre, kullanıcılar borsaya erişirken eksik işlem mesajları alırken, coinler hackerlar tarafından hesaplarından yasadışı bir şekilde taşınmış olabilir.

Borsanın iflas işlemlerini denetleyen mahkeme tarafından atanan kayyum, pazartesi günü yaptığı açıklamada, firmanın yaklaşık 20.000 alacaklısına dağıtımların önümüzdeki ay başlayacağını duyurdu. Ödemeler, Bitcoin ve BTC’nin erken bir dalı olan Bitcoin Cash’in bir karışımı şeklinde olacak.

Dijital varlık yönetimi firması CoinShares’te Ethereum araştırma görevlisi olan Luke Nolan, Mt. Gox alacaklılarının aynı tür varlıkla geri ödeme almayı tercih etmelerinin önemli bir nedeninin vergi sonuçlarıyla ilgili olduğunu söyledi. JPMorgan, pazartesi günü yaptığı açıklamada, insanların ya vergi nedenleriyle ya da şimdi likiditeye sahip olmanın gelecekteki potansiyel fiyat artışlarını geçersiz kılacağına inandıkları için ödemelerini kripto olarak kabul etme eğiliminde olduklarını belirtti.

Glover, bunun Bitcoin’in muazzam değer artışından yararlanmaya devam ederken büyük bir sermaye kazancı vergisinden kaçınmanın yolları olduğunu öne sürdü. Glover, “Sermaye kazancı vergisi olan ülkelerde yaşayanlar, bu büyük vergi faturasından kaçınmak için pozisyonlarını korumayı seçebilir ve bunun yerine BTC’lerini dolar borç almak için teminat olarak kullanabilir, böylece BTC’lerini satmadan paraya çevirebilirler” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Mt. Gox’tan 9 Milyar Dolarlık Bitcoin Depremi: Piyasayı Nasıl Etkileyecek?” te bir düşünce

  1. Pingback: Milyarder Peter Thiel: Bitcoin Fiyatında Dramatik Artış Beklemiyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir