1.9 milyon abonesi olan Coin Bureau isimli Youtube kanalının sunucusu Guy, ilk on Ethereum (ETH) rakibinden biri olan bir altcoin’in mevcut fiyatının üç katına kadar yükselebileceğini söylüyor.
Coin Bureau, bu altcoin projesinin yükseleceğine inanıyor
Guy, yeni bir YouTube videosunda algoritmik merkezi olmayan stablecoin platformu Terra’nın (LUNA) yüzde 284’e kadar yükselebileceğini söylüyor. Guy’a göre, ralli öncelikle Terra’nın ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin’i TerraUSD’nin (UST) popülaritesinden kaynaklanacak. Guy, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:
LUNA’yı gerçekten geride tutan tek şey devasa piyasa değeri. Ancak UST’nin kullanılabilirliği ve popülaritesi, LUNA’ya 150 ila 200 dolar arasında bir fiyat etiketi vererek 2-3 kat daha yükseltmeyi başarabileceği anlamına geliyor. Ayrıca, Luna kripto piyasası çöktüğünde yükselme eğiliminde ve bu muhtemelen şu anda neredeyse birçok Blockchain’de bulunan ve çoğu büyük borsada işlem gören UST’ye olan artan talepten kaynaklanıyor. LUNA’nın fiyat hareketi UST’ye olan talep tarafından yönlendiriliyor.
Terra ekosistemindeki talebi yönlendiren faktörler neler?
Guy, UST talebini artıran faktörlerden birinin stablecoin’in merkezi olmayan doğası olduğunu söylüyor. UST’nin stablecoin olarak güvenli liman statüsü olduğunu ve bunun, UST’nin piyasa düşüşleri sırasında değerini koruma yeteneği ile sağlamlaştırıldığını belirtiyor. Bu durum, merkeziyetsiz stablecoin’lerde pek görülen bir şey değil.
Terra’nın merkeziyetsiz uygulamaları (dApp) aslında UST için birincil talebi sağlayarak itici bir güç oldu. Bunlardan en çok öne çıkanı, hemen hemen her akıllı sözleşme kripto projesinden övgü alan Anchor Protocol olmuştur. Bir yıldan daha kısa bir süre önce Terra’da yalnızca bir DApp vardı. Bugün 100’den fazla var. Analiste göre UST için bir başka büyük talep faktörü, geçen Eylül ayından bu yana önemli ölçüde artan Amerika Birleşik Devletleri’ndeki merkezi stablecoin’ler ile ilgili düzenleyici endişeler oldu. Coin Bureau’ya göre bu ve diğer faktörlerin bir sonucu olarak, yalnızca Eylül ayından bu yana neredeyse 10 milyar UST basıldı.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.