Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$98.247
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 98.247
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Milyonluk Aboneli Analist: Bu 5 Altcoin Geleceğe Yön Verecek!

Ünlü bir Youtube kripto kanalı olan BitBoy Crypto, ISO 20022’nin tam olarak ne olduğunu, bunun finans dünyası için ne anlama geldiğini ve küresel işlemlerin geleceğine hangi paraların öncülük edeceğini açıklıyor. Analiste göre ISO 20022, finansal kurumların iletişim kurma şeklini değiştiren katalizör olacak ve buna öncülük eden 5 altcoin var. Analistin paylaşımlarını okuyucularımız için hazırladık.

ISO 20022 nedir?

ISO 20022, finansal bilgi için açık bir küresel standarttır. Her türlü finansal ticari işlem için kullanılabilecek tutarlı, zengin ve yapılandırılmış veriler sağlar. Ağustos 2022’den itibaren isteğe bağlı olarak sınır ötesi ödemeler, nakit ve raporlama işi için ISO 20022 standartları kullanılabilecek.

Kasım 2022’de, daha fazla kullanılabilirlik için, eski ve yeni sistemlerin bir arada var olacağı ve bankaların Kasım 2025’e kadar kendi hızlarında benimsemelerine olanak tanıyacak üç yıllık bir dönem olacak. Eski sistem kullanımdan kaldırılacak ve ISO 20022‘ye tam olarak yenilikçi geçiş yapılacak. Sistem halihazırda İsviçre, Japonya, Hindistan ve Çin dahil olmak üzere dünya çapında 70’den fazla ülke tarafından kullanılıyor.

ISO 20022, benimseyen ülkeler için yeni fırsatlar yaratıyor

ISO 20022, küresel olarak işlem hacimlerinin %80’ini, işlem değerinin %87’sini oluşturacak. Her ülkenin bu standardı benimsemesinin artıları eksilerinden ağır basıyor, uyumluluk hızı ve verimliliği eski standartla kıyaslanamaz.

Doğrudan işlem, bakım maliyetlerini azaltacak ve bankaların müdahale etme ihtiyacını düşürecek ve bu da müşterileri için daha az gecikmeye yol açacak. Zenginleştirilmiş veriler ve analitikler, kara para aklamada kimlik sahtekarlığını önlemeye yardımcı olacak. ISO 20022’ye bu küresel geçişin devam etmesi, dünya çapındaki finans sektörü üzerinde derin bir etkiye sahip olacak.

Küresel işlemin geleceğine hangi altcoin projeleri öncülük ediyor?

Ripple (XRP)

ISO 20022 standart gövdesinin ilk üyesi Ripple (XRP). İnsanların XRP konusunda bu kadar iyimser olmasının büyük bir nedeni. XRP, açık kaynaklı, izinsiz ve merkezi olmayan bir teknoloji. XRP’nin avantajları arasında düşük maliyetli, yüksek hız, ölçeklenebilirlik ve doğal olarak çevreci özellikleri yer alıyor.

XRP, tam anlamıyla sınır ötesi ödemelerin geleceğini şekillendirirken, isteğe bağlı likidite (ODL) sayesinde operasyonel maliyetleri aynı anda azaltıyor.

Stellar (XLM)

İkinci altcoin projesi Stellar Lumens (XLM). Stellar (XLM), 2014 yılında The Stellar Development Foundation veya Stellar.org tarafından oluşturulan peer-to-peer (P2P) merkezi olmayan bir ağ. Ağ, dünyanın finansal sistemlerini birbirine bağlamak ve ödeme sağlayıcıları ile finansal kurumlar için bir protokol sağlamak amacıyla resmi olarak 2015 yılında başlatıldı.

Bu yeni standardın bir parçası, çünkü uluslararası dev IBM, stablecoin operasyonunu yürütmek için Stellar’ı kullanıyor. Yani XRP ve XLM standartların gövdesindeler ve bir nevi gösteri yapıyorlar.

XDC Network (XDC)

Listedeki bir sonraki altcoin ise XDC Network (XDC). XDC Network (eski adıyla XinFin Network), kamu ve özel durumlar ve birlikte çalışabilir akıllı sözleşmelerle donatılmış, kurumsal düzeyde, EVM uyumlu, hibrit bir Blockchain.

Ethereum ve J.P. Morgan’ın (şimdi ConsenSys’in) Quorum’unun son derece optimize edilmiş, ısmarlama bir çatalı olan XDC Network, iki saniyelik işlem süresine, sıfıra yakın ücrete ve saniyede 2.000’den fazla işlem (TPS) kapasitesine sahip. Web siteleri protokollerini belirtiyor, işletmelere eski sistem operasyonunu bir merkezden ve tek arıza noktasından dağıtılmış veya merkezi olmayan bir sisteme dönüştürme esnekliği veriyor.

IOTA (MIOTA)

IOTA, büyük bir farkı olan dağıtılmış bir defter, yani aslında bir Blockchain değil. Bunun yerine, tescilli teknolojisi, işlemleri onaylayan bir node sistemi olan Tangle olarak biliniyor. Bu platformun arkasındaki vakıf, bunun geleneksel Blockchain’lerden çok daha yüksek hızlar sunduğunu ve sürekli genişleyen Nesnelerin İnterneti ekosistemi için ideal bir ayak izi sunduğunu söylüyor.

Ayrıca dağıtılmış defter teknolojisi hakkında da bilgi sahibiler. Akıllı şehirler için büyük planları var ve kendilerini açık, duygusuz bir veri ve değer aktarım protokolü olarak tanımlıyorlar.

Algorand (ALGO)

Coinmuhendisi.com’un bu makalesinden daha fazla detay bilgi edinebileceğiniz altcoin projesi Algorand (ALGO) sonuncu. Algorand, çok çeşitli uygulamaları destekleyen, kendi kendini sürdüren, merkezi olmayan, Blockchain tabanlı bir ağ. Bu sistemler güvenli, ölçeklenebilir ve verimli. Bunlar, gerçek dünyada etkili uygulamalar için tüm kritik özelliklerdir. Algorand, yeni güven biçimleri oluşturmak için güvenilir performans garantileri gerektiren hesaplamaları destekleyecek.

ALGO, kendi kendini ıspat eden merkezi olmayan, ölçeklenebilir ve güvenli Blockchain altyapısı. İyi bir pazarlama ekibine sahip ve AVM’de çalışan her akıllı sözleşme deniz mavisi dilinde yazılır. Bu, ALGO ağının saniyede 10.000 işlemi ve bunların sonlanma sürelerini beş saniye veya daha kısa sürede işlemesini sağlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir