Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$60.842
% 0.18
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.842
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

MetaMask, ETH İçin Havuz Staking Hizmetini Başlattı

MetaMask

MetaMask -önde gelen Ethereum cüzdanı ve tarayıcı eklentisi- kullanıcıların istedikleri miktarda ETH yatırmasına olanak tanıyan havuzlanmış stake hizmetini başlattı.

MetaMask Havuz Staking Hizmeti Açıklaması

Proof-of-stake ağı üzerinde, Ethereum staking, doğrulayıcıların konsensüse katılarak işlemleri doğrulaması sürecidir. Bu süreçte, doğrulayıcılar blokları çevrimiçi işlemeye yönelik bloklar aldıklarında ödüller kazanırlar. Başarısız olmaları durumunda ise stake ettikleri ETH ceza olarak azaltılabilir.

Ancak, doğrulayıcı olmak için kullanıcıların 32 ETH’ye ihtiyacı vardır—bu, sahiplerin %99’unun karşılayamadığı bir kriterdir, MetaMask basın açıklamasında belirtti.

MetaMask kullanıcıları, havuz staking yoluyla herhangi bir miktarda ETH stake edebilecek ve ağın güvenli kalmasına yardımcı oldukları için ödüller kazanabilecekler. Şu anda sınırlı sayıda kişi bu hizmeti kullanıyor; daha geniş bir yayılımın yakında olması bekleniyor.

Ancak, ilk etapta ABD veya Birleşik Krallık’ta bulunmayacak.

ABD staking hizmetine yönelik baskı oldukça sert olmuştur. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Kraken’i 2023 yılında kripto staking hizmetinin kayıt dışı bir menkul kıymet teklifi olduğu iddiasıyla 30 milyon dolar para cezasına çarptırdı. SEC’in San Francisco merkezli kripto para borsasına benzer suçlamalar yöneltmesinin ardından Coinbase’in staking programı da durduruldu.

Global Staking Dağılımı ve Pazar Etkisi

Bazı Ethereum kullanıcıları, belirsizlik veya hükümet baskısını ağı daha fazla dağıtma fırsatı olarak değerlendirmiştir. Mevcut durumda, ABD ağdaki tüm doğrulayıcı düğümlerin %50’sini oluştururken, Almanya %12, Güney Kore %6 ve Birleşik Krallık %4 oranında doğrulayıcı düğümlerine sahiptir, Etherscan’a göre.

Consensys’ten kıdemli ürün yöneticisi Matthieu Saint Olive, yeni çözümün sağladığı basitlik ve kontrolü vurguladı. “MetaMask kullanıcıları artık kurumsal düzeyde doğrulayıcılarda ETH stake etmenin kolay bir yoluna sahip olup, ETH’lerini tam kontrol altında tutarak ödüller kazanıp Ethereum’u daha güvenli hale getiriyorlar” dedi.

MetaMask’ın havuz staking hizmeti Consensys Staking tarafından desteklenmektedir ve 33.000’den fazla Ethereum doğrulayıcısı ve 1 milyondan fazla ETH stake etmektedir. Şirket, basın açıklamasında %99.9 doğrulayıcı katılım oranına ve sıfır kesilen doğrulayıcıya sahip olduğunu belirtti.

MetaMask’ın havuz staking’e girişi, dünya çapında ve çeşitli ABD eyaletlerinde staking hizmetleri sunmaya devam eden Lido ve Coinbase gibi mevcut şirketlerle rekabet eder duruma getiriyor. Birlikte, bu iki sağlayıcı, ağa taahhüt edilen 33 milyon ETH’nin—yazım anında 116 milyar dolar değerinde—yaklaşık %45’ine sahiptir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

MetaMask, ETH İçin Havuz Staking Hizmetini Başlattı” te bir düşünce

  1. Pingback: Ethereum NFT Piyasasında Yatırımcı Sayısı 4.000'in Altına Geriledi - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir