Kriptolar:
30427
Bitcoin:
$61.119
% 1.77
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.23
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.22
Korku & Açgözlülük:
40 / 100
Bitcoin:
$ 61.119
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Memecoin’ler ve Yeni Ortaya Çıkan Sektörler Kârdan Aslan Payını Alıyor

MemeCoin

Kripto para piyasası 2024’ün ilk yarısını geride bırakırken, bazı kategoriler öne çıkıyor. Verilere göre, memecoin’ler ve yeni ortaya çıkan sektörler yatırımcılara en yüksek getirileri sağladı.

BitEye, CoinGecko ve Wu Blockchain’den derlenen verilere göre, memecoin’ler 2024’ün başından bu yana %1.834’lük inanılmaz bir getiriyle en kârlı sektör oldu. Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) gibi popüler memecoin’lerin yanı sıra, daha az bilinen projeler de bu yükselişte önemli rol oynadı.

Memecoin’leri RWA sektörü takip ediyor. Yatırımcılara %214 getiri sağlayan RWA, geleneksel varlıkların tokenleştirilmesi ve blok zinciri tabanlı altyapılara entegre edilmesiyle öne çıkıyor. Bu alandaki projeler arasında Centrifuge ve RealT gibi isimler yer alıyor.

Dikkatinizi Çekebilir: Trump, 2024 Seçimleri İçin Kripto ve TradFi Oyuncularından Güçlü Destek Alıyor

Yapay zeka odaklı blockchain projeleri %72 getiriyle üçüncü sırada yer aldı. Fetch.ai ve Ocean Protocol gibi projeler, yapay zeka modellerinin geliştirilmesi ve veri paylaşımı için blok zinciri teknolojisini kullanıyor. Fiziksel altyapı ağları (DePIN) ise %59 getiriyle dördüncü sırada yer aldı. Hedefi, merkeziyetsiz bir internet altyapısı oluşturmak olan Helium (HNT) bu alandaki en popüler proje olarak öne çıkıyor.

Dijital varlıkların temelini oluşturan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) de iyi performans göstermeye devam etti. ETH, yılbaşından bu yana %50’lik kazançlar elde ederken, Bitcoin yaklaşık %45 değer kazandı.

Katman-1 platformları ortalama %43 getiri sağlarken, oyun ve merkeziyetsiz finans (DeFi) gibi sektörler rekabette geride kaldı. Oyun %19, DeFi ise %3 getiri elde etti. Katman-2 sektörü ise kayda değer bir düşüş yaşadı ve ortalama kayıplar %41 civarındaydı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir