Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$60.182
% 3.33
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 60.182
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

McDonald’s Singapore Metaverse ile Sanal Burger Keyfi Sunuyor

metaverse, mcdonalds

Amerikan fast-food devi McDonald’s, Singapur’da “My Happy Place” metaverse’ünü başlattı. Bu sanal dünya, kullanıcılara sanal burgerler oluşturma ve çeşitli etkinliklere katılma imkanı sunuyor.

İşbirliği ve Temel Özellikler

McDonald’s Singapur, tüketicileri için uygulama içi sanal dünyayı oluşturmak için eğlence medya teknoloji şirketi Bandwagon’un metaverse kolu Bandwagon Labs ile işbirliği yaptı.

Bandwagon Labs kurucusu Clarence Chan, McDonald’s metaverse’ünün oluşturulmasında üç önemli faktörü vurguladı:

“Bu çok oyunculu bir platform, bu nedenle oyuncular dünyadaki diğer oyuncuları yanlarında görebilir. Metaverse, insanların yaratıcılıklarını ifade etmelerine olanak tanıyan bir tuvaldir. Üçüncü olarak, çeşitli zorluklarla günlük ödüllerle doludur ve bu ödül sistemi tetiklenir.”

Web3 teknolojileri ayrıca dijital koleksiyonların güvenliği, işlevselliği ve kullanım durumlarını destekler. “MetaMask gibi cüzdan barındırma hizmetlerini dahil ederek kimliğinizi güvenli bir şekilde doğrulamanıza ve metaverse içinde token-gated etkinliklere katılmanıza izin veriyoruz” dedi Chan.

Operasyon ve Gelecek Beklentileri

Yayınlanan açıklamada, McDonald’s’ın uygulama içi metaverse üzerinde tam kontrol sahibi olduğu belirtiliyor. Girişim, 6 Haziran’dan 7 Temmuz’a kadar bir ay boyunca faaliyet gösterecek ve başarısı, hizmetlerin devam edip etmeyeceğini veya gelecekteki kurulumlarda kullanılıp kullanılmayacağını belirleyecek.

Chan, metaverse’de evlendi ve teknolojinin fan katılımı ve müşteri bağlılığı konusundaki potansiyelini destekledi. Ancak, üçüncü taraf ev sahiplerinin mevcut metaverse deneyimlerini sınırladığını belirtti.

“Ayrıca, metaverse’i ara sıra kullananlar için gerçek faydaların olmaması, çoğu izleyiciyi demoralize edebilir.”

Aktif Fan Katılımı için Metaverse

Chan, Bandwagon Labs’ın McDonald’s’ın karşılaştığı zorluklara çözümler sunduğunu düşünüyor. “Kullanıcılar sadece arkadaşlarıyla etkileşime girip oynayabilmekle kalmaz, aynı zamanda platformumuzda katılarak patates kızartması gibi somut ödüller kazanabilirler” dedi.

Magic Leap ile Ortaklık

Son zamanlarda Magic Leap, Google ile yeni genişletilmiş gerçeklik teknolojileri yaratmak için “çok yönlü, stratejik bir teknoloji ortaklığı” duyurdu.

Bu İlginizi Çekebilir: Bitget ve Sumsub, Deepfake’e Karşı Güçlerini Birleştiriyor

Magic Leap CTO’su Julie Larson-Green’den yapılan açıklamaya göre, işbirliği Magic Leap’in optik gelişmelerini Google’ın altyapısı ile birleştirmeye odaklanacak.

“Bu işbirliği, Google’ın teknolojisini harika optik yeteneklerimizle birleştirerek geliştirici ekosistemine ve tüketicilere sürükleyici deneyimler sunmayı amaçlıyor, böylece AR’nin dönüştürücü gücünü hızlandırıyor. XR’nin olanaklarını genişletmek – gerçek dünyayı anlamlı, bağlamsal olarak alakalı çözümlerle birleştirmek bizi heyecanlandırıyor.”

Basın açıklamasında herhangi bir gerçek ürün veya yakında çıkacak hizmetlerden bahsedilmedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir