Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.762
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.762
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Mark Cuban, CFTC’nin ABD Seçimleri Öncesinde Kripto Düzenlemesini Ele Almasını Savunuyor

Mark Cuban

Milyarder girişimci Mark Cuban’ın, düzenleyicilerin politikalarını değiştirmeleri gerektiği yönünde yaptığı ve çok önemli bir değişim olarak değerlendirilen son çağrı, sektördeki düzenleme belirsizliklerini çözmeleri için düzenleyiciler üzerinde artan baskının tipik bir örneğidir. Cuban’ın Vadeli Emtia İşlemleri Komisyonu’nun (CFTC) her şeyi kapsayan bir denetimle güçlendirilmesi önerisi sadece bir politika meselesi değil, aynı zamanda yaklaşan ABD başkanlık seçimleriyle de yakından ilişkili.

Cuban’ın Düzenleyici Netlik Önerisi

Kısa süre önce sosyal medyada paylaştığı ve milyonlarca kişi tarafından takip edilen bir mesajında Cuban, Amerikalılar Kasım ayında oylarını kullanmadan önce kripto sektörüne netlik kazandırılması gerektiğinin altını çizdi. Diğer düzenlenmiş sektörlere benzer şekilde kripto sektörüne özel kayıt rejimlerinin geliştirilmesinin sadece çok ihtiyaç duyulan netliği sağlamakla kalmayacağını, aynı zamanda Başkan Joe Biden’ın yeniden seçilme şansını da güçlendireceğini savunuyor.

SEC’in Yaklaşımının Eleştirisi

Cuban, “Joe Biden kaybederse, Gary Gensler ve New York SEC’e teşekkür etme şansınız yüksek,” diyerek mevcut düzenleyici belirsizliğin seçim sonucu üzerindeki etkilerini vurguladı. Cuban’ın önerisi eleştirinin ötesine geçiyor; kripto düzenlemesinin CFTC altında birleştirilmesinin sektörün sorunlarını hafifletebileceğini ve yüksek sesle konuşan kripto seçmenlerini yatıştırabileceğini söyleyerek yapıcı bir çözüm sunuyor.

Cuban’ın hissiyatı, Gary Gensler başkanlığındaki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) inovasyonu öldürmek ve gerçek kripto girişimlerini engellemekle suçlayan kripto topluluğunda gelişen bir koroda yankılanıyor. SEC’in kripto firmalarına karşı bir dizi yaptırım içeren agresif uygulama yaklaşımı, sektör paydaşlarını endişelendiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir