Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.625
% 1.90
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.625
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Luxor ve Bitnomial, Bitnomial Borsasında Bitcoin Madencilik Türev Ürünü Tanıttı

Luxor Technology Corporation

Bitnomial ABD türev borsasında, Luxor Technology Corporation ve Bitnomial Inc., Bitcoin madencilik türev ürününü tanıttı.

Bitnomial, 28 Mayıs’ta Bitcoin blockchain işlem gücü için bir türev vadeli işlem sözleşmesi olan Hashrate Futures’ın piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Hashrate Futures’ın Tanıtımı

Bitnomial, HUP tikeri altında sunulan ürünün yatırımcılara Bitcoin madencilik hash oranına maruz kalma ve madencilerin gelirlerini koruma imkanı sağladığını belirtti.

Bir vadeli işlem sözleşmesi, iki tarafın belirli bir finansal varlığı belirli bir fiyattan gelecekteki bir tarihte satın alma ve satma konusunda anlaştığı bir finansal türevdir.

Luxor’un Bitcoin madencilik gelir potansiyelini değerlendirmesi olan “hashprice”e dayalı olarak fiyatlandırılan bu emtia, hash oranı ve Bitcoin’in hesaplama gücünü değiştirir.

Aylık hashrate vadeli işlem sözleşmelerinin süresi 1 petahash (PH) boyutundadır; uzlaşma için referans oranı Luxor’un Bitcoin Hashprice Endeksi’dir.

Luxor ayrıca, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun kontrolü altında bir borsada yerleşen teslim edilemeyen hash oranları ile tezgah üstü ürünler sunmaktadır.

Bitnomial kurucusu ve CEO’su Luke Hoersten’e göre, “Hashrate’in Bitcoin Vadeli İşlemleri ile değiştirilebilir hale getirilmesi” firmanın gerçek Bitcoin Vadeli İşlemleri ile eşdeğerdir.

“Bu spreadler, insanların getirilerini USD veya BTC olarak almalarını ya da hash oranı riskini Bitcoin fiyat riskinden izole etmelerini sağlar,” dedi.

Bu Dikkatinizi Çekebilir: ABD Bitcoin Madencileri 2024’ün Başlarında Güç İçin 2.7 Milyar Dolar Harcadı

Luxor, bir günlük hash kapasitesinin bir TH’sinin beklenen değerini tanımlayan “hashprice” terimini icat etti. Bu, bir madencinin belirli bir hash oranı seviyesinden beklenen gelirini tahmin eder.

HashRateIndex’e göre, şu anda hash fiyatı günlük olarak saniyede terahash başına 0.053 dolardır.

Bu değer, 20 Nisan’daki yarılanma etkinliği sırasında 0.140 dolara zirve yaptı, ardından blok ödül kesintisinden sonra düştü.

2024’ün başından bu yana, hash fiyatı %46 düştü, bu da madencilerin proof-of-work operasyonlarından kazanç sağlamasını oldukça zorlaştırıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Luxor ve Bitnomial, Bitnomial Borsasında Bitcoin Madencilik Türev Ürünü Tanıttı” te bir düşünce

  1. Pingback: DEBT Box ve SEC Arasındaki Davadan Sonuç Çıktı - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir