Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$56.975
% 5.77
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 56.975
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Livepeer Nedir?

Livepeer

Livepeer, projelerine canlı veya isteğe bağlı video eklemek isteyen geliştiricilere yönelik bir protokoldür. Platform video akışının güvenilirliğini artırırken bununla ilişkili maliyetleri 50 kata kadar düşürmeyi hedefliyor.

Bunu başarmak için Livepeer, Ethereum blok zinciri tarafından korunan bir pazar yeri aracılığıyla etkileşime giren P2P altyapısı kuruyor.

Liverpeer Kimler İçindir?

Livepeer geliştiriciler, kullanıcılar ve yayıncılar için hitap eden bir platformdur.

Geliştiriciler: Canlı veya isteğe bağlı video içeren uygulamalar oluşturmak isteyenler, video işlevlerini güçlendirmek için Livepeer’ı kullanabilir.

Kullanıcılar: Video, oyun, kodlama, eğlence, eğitim kursları ve diğer içerik türlerini yayınlamak isteyenler, bunu yapmak için Livepeer üzerinde oluşturulmuş uygulamaları kullanabilir.

Yayıncılar: Büyük kitlelere ve yüksek akış faturalarına veya altyapı maliyetlerine sahip olan Twitch gibi, maliyetleri veya altyapı yükünü azaltmak için Livepeer’ı kullanabilir.

Liverpeer Nasıl Çalışır?

ALİCE: Alice bir uygulama geliştiricisidir. Takımlarının spor etkinliklerini yayınlamak isteyen liseler için geliştirdiği bir uygulamaya canlı video akışı özellikleri eklemek için Livepeer’ı kullanıyor.

BOB: Bob, Alice’in uygulamasını kullanarak lisesinin basketbol maçlarını yayınlamaktan sorumlu bir etkinlik koordinatörüdür. Bob her oyunun başında uygulamayı açıp ‘Kaydet’e dokunduğunda, uygulama canlı videoyu yayıncı ücretleriyle birlikte Livepeer ağına gönderir. Livepeer daha sonra videoyu izleyicilerinin tüketebileceği tüm biçimlere ve bit hızlarına dönüştürür.

Bugün Bob için gerçekten önemli bir yayın. Bu şampiyonluk maçı! Alice, Bob’un izleyicileri için canlı akış deneyiminin yüksek kalitede olacağından nasıl emin olabilir?

Livepeer ağında canlı yayın kalitesini sağlayan iki kilit aktör vardır. Düzenleyiciler ve Temsilciler. İlk olarak, Orkestratörlerin rolünü gözden geçirelim.

Livepeer LPT coin nedir? LPT coin ne işe yarar 2021? LPT coin yorum ve geleceği - Popüler Ekonomi

 

Orkestratörler

Livepeer’da herkes ağa katılabilir ve Alice gibi ödeme yapan yayıncılar ve geliştiriciler için videonun kod çevrimi ve dağıtımı hizmetinde bilgisayarınızın kaynaklarına (CPU, GPU ve bant genişliği) katkıda bulunmanıza izin veren yazılımı çalıştırarak bir orkestratör haline gelebilir.

Bunu yapmak için, ETH gibi bir kripto para birimi veya DAI gibi ABD dolarına sabitlenmiş bir stablecoin şeklinde ücretler kazanırsınız.

Kulağa hoş geliyor, değil mi? Ama bekleyin, bir sorun var! Ağ üzerinde bu tür işleri yapmaya hak kazanmak için öncelikle LPT olarak da bilinen Livepeer Token kazanmalı veya edinmelisiniz.

Temsilciler

Temsilciler, iyi ve dürüst iş yaptıklarına inandıkları orkestratörlere belirteçlerini stake ederek ağa katılan Livepeer belirteç sahipleridir. Staking’i depozito yatırmak gibi düşünebilirsiniz. Stake ettiğinizde, jetonlarınız bir süre kilitli kalır ve ardından onları geri alabilir veya farklı bir Orkestratöre stake edebilirsiniz. Bunu yapmak, ağın daha güvenli olmasını sağlamaya yardımcı olur.

Liverpeer Token (LPT) Nedir?

Proje kurulduktan sonra kurucu Doug Petkanics, Eric Tang ve Yondon Fu tarafından LTP token oluşturulmuştur. Livepeer belirtecinin (LPT) amacı, Livepeer ağının olabildiğince ucuz, etkili, güvenilir ve kullanışlı olmasını sağlamak için katılımcıları koordine etmek, önyükleme yapmak ve teşvik etmektir.

Livepeer protokolünde, videoyu ağ üzerinde kod dönüştürme ve dağıtma işini gerçekleştirmek için LPT gereklidir. Ne kadar çok LPT‘ye sahip olursanız, ağ üzerinde ücret karşılığında o kadar çok iş yapabilirsiniz. Ağın kullanımı arttıkça, orkestratörlere ve dolayısıyla LPT’ye olan talep de artar.

Tabi ki, herkes bir Orkestratörün işini yapmak için gereken uzmanlığa sahip değildir. Ciddi teknik bilgi gerektirir ve tam zamanlı bir iş olabilir. Bir Livepeer token sahibiyseniz ancak gerekli altyapıyı 7/24 çalıştıracak zamanınız veya uzmanlığınız yoksa ne olur?

Livepeer protokolünde, protokol içinde daha az aktif ancak eşit derecede önemli bir rol oynayan başka bir aktör grubu daha vardır: Livepeer Delegators.

Liverpeer Misyonu

Açık kaynaklı yazılımın gücü, bilgi işlem ve bant genişliği gibi yeterince kullanılmayan kaynakların kullanılması ve önyükleme ve katılım için kripto ekonomik teşviklerin kullanılması sayesinde, video akış uygulamalarını oldukça verimli bir fiyata güçlendirebilecek bir altyapı sunma fırsatı vardır. Sonsuz ölçek

Yüksek kaliteli kameraların ve her yerde bulunan bant genişliğinin yaygınlaşmasıyla birlikte, bunun daha önce geleneksel, merkezi maliyet yapıları altında mümkün olmayan, iletişimin, ekonomik fırsatların ve toplum için eğlencenin kilidini açan video uygulamalarının yaratılmasına olanak sağlayacağına inanılmaktadır.

Livepeer için mümkün olan en iyi portalı sağlayarak, bu fırsatın yakalanmasına yardımcı olmayı ve projenin misyonunu, orijinal teknik incelemede ve kurucunun beyanında belirtildiği gibi, yani dünyanın açık video altyapısını oluşturmak üzere gerçekleştirmesini umuyoruz.

Livepeer Tokenomiksi

Livepeer tokenin CoinMarketCap verilerine göre Maksim ve Toplam arzı 28.715.543 LPT olmakta. Şuan ise kilitli varlıkların bulunmaması ile beraber arzın hepsi dolaşıma girmiş durumda. Livepeer’in şuan ki fiyatı 7,31 $ olup market sıralamasında 209 Milyon dolarlık piyasa değeri ile 125. sırada yer alıyor.

Liverpeer Yatırımcıları

Distributed, CoinFund, Libertus Capital, Compound VC, Notation Capital, Collaborative Fund, Ben Rubin, Animal Ventures, 6th Man Ventures, Coinbase Ventures” gibi isimlerden ve kurumlardan 51 milyon dolarlık fon toplamıştır.

LPT Nereden Alınır?

LPT‘yi Binance borsasında satın alabilirsiniz. Binance borsasına kaydınız yoksa %20 Komisyon buraya tıklayıp kaydolabilir, komisyon indirimi ve bir çok fırsattan faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version