Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$63.009
% 2.72
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 63.009
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Kurumsallardan Beklenen Talep Gelmeyebilir!

Bloomberg Intelligence ETF analisti Eric Balchunas, Ethereum ETF’lerinin Bitcoin ETF’lerinden daha az talep göreceğini düşünüyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) onaylamasından sadece birkaç hafta sonra Bitcoin yeni zirvelere yükseldi ve kurumlar kripto para birimine 12 milyar doların üzerinde para akıttı. Ancak Ethereum yatırımcıları, kendi ETF’leri için aynı coşkuyu göremeyebilir.

Analist, Ethereum ETF’lerinin SEC Onayına Rağmen Başarısız Olacağını Tahmin Ediyor

Genesis Global Trading’in eski piyasa içgörüleri başkanı Noelle Acheson, çeşitli göstergelerin Bitcoin’e kıyasla Ethereum’a yönelik kurumsal ilginin önemli ölçüde azaldığına işaret ettiğini öne sürüyor. Bloomberg Intelligence ETF analisti Eric Balchunas da bu düşünceyi destekleyerek, Ethereum ETF’lerinin Bitcoin ETF’lerinin çektiği varlıkların yalnızca %10-15’ini toplayacağını tahmin ediyor.

SEC, daha önce manipülasyon endişelerini gerekçe göstererek spot kripto ETF’lerini onaylamakta direnmişti. Ancak, kripto varlık yöneticisi Grayscale Investments’a açılan bir davayı kaybettikten sonra, kurum Ocak ayında 11 spot Bitcoin ETF’sini onaylamıştı.

Bu hafta, SEC’in ABD’deki kripto yanlısı gelişmeler dalgasının ortasında spot Ethereum ETF’lerini onaylamasıyla önemli bir değişim yaşandı. Ancak, Acheson, Ethereum ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin Bitcoin’inkiyle aynı dalgalanmaya yol açmayabileceği konusunda uyarıyor.

Kurumsal İlgi Azalıyor

Kurumsal yatırımcılar, mevcut Ethereum tabanlı ürünlere çok az ilgi gösterdi. Hong Kong’da, Ethereum, yeni onaylanan spot Bitcoin ve Ethereum ETF’leri için yönetim altındaki varlıkların %15’inden daha azını oluşturuyor. ABD’de ise Ethereum vadeli işlem ETF’leri, Bitcoin muadillerinin gerisinde kalıyor ve önde gelen ETH vadeli işlem ETF’si, önde gelen BTC vadeli işlem ETF’sinin varlıklarının yalnızca %4’ünü yönetiyor.

Acheson, Ethereum türevlerine kurumsal ilginin de benzer şekilde düşük olduğunu belirtiyor. Büyük bir türev borsası olan CME Group, ETH türevleri açık pozisyonunda, Bitcoin türevlerindeki pozisyonunun çok gerisinde, beşinci sırada yer alıyor. Bu durum, ABD’li kurumsal yatırımcıların Ethereum ile o kadar ilgili olmayabileceğini gösteriyor.

İyimserler de Var

Ancak bazı sektör çalışanları, Ethereum’un potansiyeli konusunda iyimserliğini koruyor. Yatırımcı Jim Bianco, Ethereum’un borç alma, borç verme, sigorta, tokenomics, staking, stablecoin, NFT ve daha fazlasını içeren kapsamlı ekosistemi göz önüne alındığında, Ethereum’un proof-of-stake mekanizmasına ilişkin düzenleyici netliğin Wall Street’ten önemli ölçüde ilgi çekebileceğine inanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir