Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$61.067
% 2.78
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 61.067
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Kurumsal Memecoin Yatırımları Ocak Ayından Bu Yana Artış Gösterdi

Kripto borsası Bybit’teki kurumsal yatırımcılar, memecoin tahsislerini yılın başındaki 63 milyon dolardan Nisan ayında 300 milyon dolara çıkardı.

Memecoin’lere yapılan kurumsal yatırımlar bu yıl %300’den fazla artarak, Nisan ayında yaklaşık 300 milyon dolara ulaştı. Bu artış, profesyonel yatırımcıların sektöre olan ilgisinin arttığını gösteriyor, Bybit’in Çarşamba günkü raporunda belirtildi. Kurumsal yatırımcılar arasında popüler olan dogecoin (DOGE) ve shiba inu (SHIB), özellikle spot piyasadaki likiditeleri nedeniyle tercih edildi. Yatırımlar yalnızca Bybit üzerindeki varlıkları kapsamakta olup, diğer borsalardaki varlıkları içermemektedir.

Bu yıl öne çıkan yeni meme coinler arasında Solana meme token BONK, kurumsal yatırımcılar arasında en çok tercih edilenlerden biri oldu ve 75 milyon dolardan fazla yatırım çekti.

Mayıs ayında, kurumsal yatırımcılar kar realizasyonu yaparak meme coin yatırımlarını neredeyse yarı yarıya azaltarak 125 milyon dolara düşürdü. Aynı dönemde stablecoin yatırımları 1,7 milyar dolardan 1,4 milyar dolara düştü, ancak bitcoin (BTC), ether (ETH) ve meme coinlere olan maruziyet arttı.

1 Mayıs itibarıyla, DOGE hem perakende hem de kurumsal yatırımcılar için en büyük meme coin varlığına sahipti. Kurumlar, DOGE’ye perakende yatırımcıların %24,5’ine kıyasla %36 oranında daha fazla fon ayırdı. Bu durum, her iki grubun da DOGE’yi meme coin alanında temel bir varlık olarak gördüğünü, ancak kurumların onu daha yüksek likidite ve nispeten daha istikrarlı olduğu için daha fazla tercih ettiğini göstermektedir. Her iki grup da Ethereum tabanlı meme coinler (PEPE) ve (SHIB) ile ilgilenmekte olup, perakende kullanıcılar sırasıyla %20,95 ve %14,61 oranında, kurumlar ise %22,23 ve %10,39 oranında bu varlıkları elinde tutmaktadır.

Son aylarda, Ethereum ve Solana ekosistemlerine ait meme tokenler, blok zincirinin büyümesine yatırım yapmanın bir yolu olarak öne çıkmıştır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir