Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$97.262
% 0.26
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 97.262
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

Kripto Varlık Yasa Tasarısı Meclis’te Konuşuldu!

Türkiye’de kripto varlık düzenlemeleri tarihi bir döneme giriyor. Kripto varlık yasası, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na sunuldu ve Genel Kurulda, Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Bu kanun teklifi, kripto varlık platformlarının faaliyetlerini düzenleyen ve sektörde önemli bir çerçeve oluşturan ilk adım olarak değerlendiriliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Ömer İleri :

“Teklifimiz kripto varlık platformlarının faaliyetlerini düzenleyen, bu anlamda bir çerçeve getiren ve ilerideki düzenlemeler için temel teşkil edebilecek önemli bir çalışmadır. Bu teklif kapsamında kripto varlıklar ülkemizde ilk defa yasal bir çerçeveye kavuşmuş olacaktır.”

Saadet Partisi Mv. Necmettin Çalışkan:

“Acele bir şekilde hazırlanmış bir kripto yasası var önümüzde. Hükümet gözlük takmış ve kaynak para nereden çıkabilirim diye baktığı için bu yasa geliyor.”

İYİ Parti Milletvekili Ümiz Özlale

Ethereum üretmenin büyük bir maliyeti var. Şu an 1 Bitcoin‘in üretim maliyeti 15-20 bin dolar civarında. Bunlarla ilgili bir mevzuata ihtiyacımız var. Türkiye’de bir kripto varlık üretimi olmalı.”

Saadet Partisi Mv. Selim Temurci:

“Küçük yatırımcıyı koruyalım ama kripto paralardan olağanüstü paralar kazanan büyük yatırımcıların karlarının mutlaka vergilendirilmesi lazım ve ayrı bir kripto vergi kanununa ihtiyacımız var.”

CHP Karabük Mv. Cevdet Akay:

“Vergi boyutu önemli. Bankacılık sistemimizde uygulanan %5 gibi BSMV oranı var. Ben bunun kripto piyasası için yüksek olduğunu düşünüyorum. Ama binde 2 ila binde 6 arası bir oran uygulanabilir.”

AK Parti Mv. Zeynep Yıldız:

“Almanya, AB’nin direktifleri çerçevesinde düzenlemeler yapıyor ama bunlar kanunlaşmadı. ABD’de senato ve kongrenin gündemlerinde kripto varlıklar bulunuyor ama yine çeşitli kararnamelerle süreci yürütüyor ve bir kot kanuna sahip değiller.”

CHP Malatya Mv. Veli Ağbaba:

“Kripto, kolay yoldan zengin olacağım derken çoğu kişinin battığı, hatta bazen de intihar ettiği karanlık bir ortam.”

Türkiye’de kripto varlık düzenlemeleri önemli bir aşamaya geldi. Kripto varlık yasası TBMM Genel Kurulu’na sunuldu ve görüşmeler tamamlandı. Farklı siyasi görüşler ve öneriler, yasanın şekillenmesinde etkili oldu. Gelecekte kripto varlık piyasasında nasıl bir düzenlemenin olacağı büyük merak konusu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir