Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Konya’da Blockchain teknolojisinin İslami açıdan durumu değerlendirildi. Necmettin Erbakan Üniversitesinden Doç. Dr. Necmettin Güney, konuya yönelik açıklamalarında kripto para birimlerinin ve Blockchain teknolojisinin faaliyet alanlarının meşru olmayan birçok durum barındırdığını belirtti. Toplantıda metaverse ve kullanım alanları üzerine de fikirler ortaya atıldı. Ayrıntılar coinmuhendisi.com‘da.
MÜSİAD, kripto para birimlerini İslami açıdan değerlendirdi
Doç. Dr. Necmettin Güney ve Dr. Hüseyin Ergun bir araya geldiği MÜSİAD Konya Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, metaverse, Blockchain ve kripto para birimlerinin İslami uygunluğu tartışıldı. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, konuya yönelik açıklamalarında “popülerleşen kripto para ekosisteminin bir çok soru işaretini beraberinde getirdiğini” söyledi. İslam ve kripto paralar hakkında uzmanlarla bir araya gelineceğini ve beş ayrı oturumda konunun detaylarının tartışılacağını paylaştı. Toplantıda, Doç. Dr. Necmettin Güney, kripto paraların bankalar aksine merkezsiz olduğunu ve bunun “ledger” (dağıtık defter) teknolojisiyle sağlandığını, Blockchain teknolojisinin “kapsayıcı bir düzenleme ile şüpheleri bertaraf edecek gerekli altyapı hazırlıklarına ihtiyaç duyduğunu” dile getirdi. Güney, kripto para birimleri bu açıdan değerlendirildiğinde “avantajlı birer dijital döviz haline geleceğini” düşünüyor.
Toplantıda “metaverse” başlığını İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Ergun üstlendi. “Bilinci maddi olmayan sanal dünyaların 2027 yılında kadar sistemsel olarak net bir artış yaşayacağından” bahsedildi. Dr. Hüseyin Ergun, toplumun bir kısmının kalıcı olarak meta dünyaya geçeceğini ve gerçeklerle bağların kopacağını ifade ediyor. Son olarak, bu teknolojinin sağlık sektöründe kullanımına değinildi ve eğitim ve iş dünyalarında Türkiye’nin geri kalmaması gerektiği ortaya konuldu.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.