Binance CEO’su Changpeng Zhao, kripto endüstrisinin gelecekte ABD doları yerine diğer para birimleriyle desteklenen sabit coin kullanımına yöneleceğini öngörüyor.
Twitter Spaces üzerinden yaptığı açıklamada, euro, yen veya Singapur doları gibi para birimleri tabanlı sabit coinlerin popüler hale geleceğini ve ABD doları sabit coinlerine olan bağımlılığın azalacağını belirtti.
CZ, altın kullanımının da “mantıklı” olduğunu kabul etti, ancak çoğu insanın maliyetlerini hala fiat para birimleriyle hesapladığını ve yatırım getirilerini dolar cinsinden takip ettiğini söyledi. Bu nedenle, ABD doları sabit coinlerinin hala önemli olduğunu belirtti.
Ancak, CZ aynı zamanda ABD hükümetinin ABD doları sabit coin birimlerine karşı son eylemlerinin küresel kripto endüstrisini diğer para birimleri tabanlı sabit coinlere yöneltmesine neden olabileceğine dikkat çekti. Özellikle, düzenleyicilerin ABD doları sabit coinlerine baskısı arttıkça, kripto endüstrisi muhtemelen diğer para birimleri tabanlı sabit coinlere geçecektir.
CZ ayrıca algoritmik sabit coinlerin de kripto endüstrisinde daha önemli bir rol oynayabileceğini belirtti. Ancak, fiat destekli sabit coinlerin aksine, algoritmik sabit coinlerin doğal olarak riskler taşıyacağına dikkat çekti.
Bu risklerin kullanıcılara şeffaf bir şekilde açıklanması gerektiğini ve fiat destekli sabit coinlerde olduğu gibi rezervlerin açıklanması gerektiğini vurguladı.
CZ’nin açıklamaları, SEC’in ABD doları tabanlı Binance USD sabit coinini kayıtsız bir “menkul kıymet” olarak suçlamasından sadece bir gün sonra geldi. Bu durum, kripto endüstrisindeki sabit coinlerin düzenleyici baskılarına maruz kalabileceğini ve kripto endüstrisinin diğer para birimleri tabanlı sabit coinlere yönelebileceğini gösteriyor.
Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.