Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$69.940
% 3.17
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 69.940
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Kıdemli Analistten FED Sonrası Çarpıcı Altın Tahminleri!

Fed’in faiz oranlarını bu yıl yaklaşık %3,5’e ve potansiyel olarak gelecek yıl %4’e yükseltmeye çalışması muhtemel. Bir piyasa analistine göre, bu durumda dahi altın piyasası sağlıklı bir konumda kalacak.

“Altın yatırımcıları Fed’in zor durumda olduğunu anlamaya başladı”

State Street Global Advisors baş altın stratejisti George Milling-Stanley, yakın zamanda bir röportajda verdi. coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere Fed, 75 baz puanlık artışla son 28 yılın en büyük hamlesini yaptı. Startejist Fed’in kararının ardından, altının iyi durumda kalmasına şaşırmadığını söylüyor.

Hatırlanacağı üzere enflasyon geçen ay %8,6 ile 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu da Fed’i para politikasını agresif bir şekilde sıkılaştırmaya itti. Ancak Milling-Stanley, altın yatırımcılarının Fed ve lideri Jerome Powell’ın çok tehlikeli bir konumda olduğunu anlamaya başladığını söylüyor. Stratejist, şu açıklamayı yapıyor:

Federal Rezerv çok dar bir ipte yürüyor. Powell enflasyonu düşürmek için bazı talep sorunlarını boğmak istiyor. Ama ekonomiyi resesyona sokmak istemiyor.

“Her iki durumda da altın yatırımcıları kazanır”

Ayrıca Milling-Stanley, Fed’in vereceği her kararın altın için olumlu olacağını belirtiyor. Bu görüşünün nedenini ise şu şekilde izah ediyor:

Fed faiz oranlarını yeterince hızlı yükseltmezse, enflasyon yükselmeye devam edecek. Öte yandan çok hızlı hareket ederse resesyon riskiyle karşı karşıya kalacaklar. Bu senaryoların her ikisi de altın için olumlu. Her iki durumda da altın yatırımcıları kazanır.

Stratejist, reel faizlerin yükselmesi konusunda endişeli değil

ABD ekonomisine yönelik artan riskler, Merkez Bankası’nın son ekonomik tahminlerine de yansıdı. ABD merkez bankası, ABD GSYİH’sının önümüzdeki iki yılda sırasıyla %2,8 ve %2,2’lik GSYİH tahminlerinden keskin bir düşüşle %1,7 büyüyeceğini öngörüyor.

Federal Rezerv’in agresif para politikası duruşu, reel faizleri yükseltmeye başlayacak. Bu durum, verimsiz bir varlık olarak altın için olumsuz bir rüzgar. Ancak Milling-Stanley, yatırımcıların daha geniş manzaraya odaklanmaları gerektiğini söylüyor.

Stratejist, reel faiz oranlarının yatırımcılara artan oynaklık ve ekonomik belirsizlikten önemli ölçüde koruma sağlamaya yetecek kadar yüksek olmayacağını da sözlerine ekliyor. Araştırmanın, altın yatırımcıları için bir sorun oluşturmadan önce reel getirilerin %2’nin üzerine çıkması gerektiğini gösterdiğini söylüyor. Bu bağlamda stratejist, şu ifadeleri kullanıyor:

Yatırımcıları korkutacak getirilerin olması gereken yerden hala çok uzaktayız.

“Altın, en iyi savunma varlığı olmaya devam ediyor”

Düşük faiz oranlarının yanı sıra Milling-Stanley, altının önemli bir portföy çeşitlendiricisi olmaya devam edeceğini söylüyor. Bunun nedeni olarak da hem hisse senedi hem de tahvil piyasalardaki satışı gösteriyor. Altın, Fed’in 75 baz puanlık hareketinin ardından zeminini koruyor. Ancak, S&P Perşembe günü %3’ten fazla düştü.

Ayrıca sarı metal fiyatları yıl içinde nispeten değişmedi. Öte yandan, S&P 500 %23’ten fazla düşerek, ayı piyasası bölgesine girdi. Stratejist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Artan faiz oranlarına rağmen altın, yatırımcıların ihtiyaç duyduğu en iyi savunma varlığı olmaya devam ediyor. Değerli metal, yatırımcıların şu anda kendilerine ve danışmanlarına sorduğu birçok soruyu yanıtlayabilir.

Sarı metalin iyi bir portföyde ne kadar olması gerekir?

Peki bir yatırımcının portföyünde ne kadar altın tutması gerekiyor. Milling-Stanley, yatırımcıların portföylerinde ortalama olarak %2 ile %10 arasında bir yerde tutması gerektiğini söylüyor. Stratejist ayrıca, şunları kaydediyor:

Sorunlu zamanlarda, araştırmalar, yatırımcıların risklerini %20’ye kadar ikiye katlaması gerektiğini gösteriyor. Herkesin %20’ye gitmesi gerektiğini söylemiyorum. Ancak araştırmamıza göre matematiksel olarak bu en uygun seviye.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir